Augustin Zegrean aruncă bomba despre legea pensiilor. ”Este foarte neclară, scrisă cu multe probleme, greu de aplicat”

Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), a spus miercuri seară, că legea pensiilor speciale ale magistraţilor, este neclară, scrisă cu multe probleme și greu de aplicat.
Alina Costache
02 aug. 2023, 23:44
Augustin Zegrean aruncă bomba despre legea pensiilor. ”Este foarte neclară, scrisă cu multe probleme, greu de aplicat”
Augustin Zegrean aruncă bomba despre legea pensiilor.

Augustin Zegrean aruncă bomba despre legea pensiilor. Augustin Zegrean a subliniat că actul normativ a fost scris de oameni care nu sunt profesionişti și a precizat că reducerea pensiilor speciale ale magistraţilor este posibilă.

Citește și Parlamentul desființează pensiile speciale cu manifestanții la ușă! Polițiștii protestează pentru a treia zi consecutiv

Augustin Zegrean aruncă bomba despre legea pensiilor

„Legea este foarte neclară, scrisă cu multe probleme, greu de aplicat, e greu de înţeles, în primul rând, ce se urmăreşte prin legea asta. Să spui aşa, per total, că se taie pensii, e una, dar să scrii în lege lucrul ăsta este altceva. Acolo au avut probleme. Chiar cred că nu sunt specialişti şi eu am spus de multe ori: se poate rezolva problema asta, dar trebuie rezolvată conform legii şi cu respectarea legii şi a Constituţiei. Nu e destul să vrei să scrii o lege, trebuie să ştii să scrii o lege, adică eu, care sunt beneficiarul legii, să înţeleg ce îmi spune acolo”, a declarat Augustin Zegrean, la Prima News.

Augustin Zegrean a afirmat că nicăieri în lume nu este acceptat ca un act normativ să aibă dispoziţii aplicabile retroactiv, iar în acest caz ar fi o catastrofă, nu numai cu pensiile.

Întrebat dacă, de acum înainte, pot fi diminuate pensiile de serviciu ale magistraţilor, fostul preşedinte al CCR a răspuns: „Da, se pot, sigur că se pot, numai că ei (parlamentarii – n.r.) au făcut această lege, au făcut-o prost, Curtea a declarat-o neconstituţională şi după practica Curţii, şi nu numai a Curţii din România, a Curţilor Constituţionale în general, în lume, o soluţie legislativă declarată neconstituţională nu mai poate fi adusă în alt proiect de lege”.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR) a menționat că lucrurile ar trebui gândite cu totul altfel în ceea ce priveşte un astfel proiect de lege, el explicând că Parlamentul trebuie să discute cu specialiştii şi să facă o lege fără ură şi fără părtinire.

Augustin Zegrean este de părere că decizia magistraţilor de a contesta la CCR legea care le vizează pensiile este una morală.

„Da, pentru că nu se poate, după 20 sau 25 de ani de când ei lucrează cu ideea că vor avea pensia atât de mare sau atât de mică, să vii să le spui că nu le mai dai. Sau se fac judecători pentru că vor să iasă la pensie după 25 de ani de muncă şi vii după 25 de ani şi spui că nu mai ies la pensie după 25, trebuie să mai stea 25. Legea trebuie să dispună numai pentru viitor”, a adăugat Augustin Zegrean.

Citește și Pesedistul Marian Mina, atac dur la liberalul Dan Motreanu: „Colegul tău, Rareș Bogdan, desființa pensiile speciale în 30 de zile… De vreo 3 ani! Ciolacu a reușit în 11 zile!”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?