„Și judecătorii CCR pot să fie parte în proces, am avut ocazia de atâtea ori, ba ne-au dat unii în judecată, ba alții, acum ne-am dat noi, adică unii dintre noi. (…) Ar trebui multe făcute, dar legislația, în general, este necorelată. Sunt foarte multe probleme de necorelare legislativă. Sigur că și judecătorii Curții sunt magistrați. De exemplu, avem același salariu ca judecătorii de la Curtea supremă și toate celelalte drepturi, așa scrie la lege. E normal ca și pensia să o avem la fel, nu? Și nu este decât o problemă de interpretare acolo, nu este altceva. Ca și sumă, ca și cuantum este același cuantum de pensie, ca procent din salariu, ca judecătorii de la orice instanță, dar este problema cealaltă că legea aceea nu ne consideră vechimea de aici, vechime valabilă la pensie„, a declarat Augustin Zegrean, întrebat dacă judecătorii vor discuta despre excepția de neconstituționalitate privind statutul judecătorilor și procurorilor.
Preşedintele CCR a mărturisit, joi, că şi-a depus dosarul pentru pensia de parlamentar. „V-am spus că nu cred că am să rezist şi nu am rezistat„, a răspuns Augustin Zegrean, întrebat dacă şi-a depus dosarul pentru pensia de parlamentar.
Mandatul lui Zegrean la CCR expiră în iulie 2016, Administraţia Prezidenţială urmând să numească un înlocuitor.
De asemenea, întrebat dacă judecătorii vor discuta și despre excepția de neconstituționalitate ridicată în dosarul ANRP de Alina Bica, Zegrean a răspuns că el nu citește niciodată numele persoanelor implicate, pentru a nu fi influențat. „Discutăm toate dosarele. De-aia venim la serviciu, să vedem dosarele, să le judecăm. Noi nu judecăm oameni, noi judecăm legi. Dacă vreți să știți, eu nici nu știu că este un dosar cu Alina Bica azi. Acum aflu. Nu cred că este. Eu nu citesc numele oamenilor din dosare, ca să nu mă influențeze cumva, negativ sau pozitiv„, a mai spus Zegrean.