Plenul Curții Constituționale a admis marți, cu majoritate de voturi, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor din Codul de procedură penală care prevăd că supravegherea tehnică dispusă de procuror poate fi efectuată nu doar de „organul de cercetare penală sau de lucrători specializați din cadrul poliției”, ci și de „alte organe specializate ale statului”.
Augustin Zegrean spune însă că nu este vorba de SRI şi a explicat că decizia CCR luată marţi nu are efecte asupra interceptărilor deja făcute. „Eu nu ştiu de unde scoateţi voi că SRI face interceptări. Chiar nu ştiu. Nu scrie nicăieri în lege că ei fac aşa ceva. Legea despre care vorbim vorbeşte despre servicii specializate ale statului, nu spune care sunt acelea. Poate că ştiţi voi (că SRI face interceptări, n.r.), eu nu ştiu. Eu ştiu ce scrie în lege, în rest nu mă interesează. Zvonul public nu mă interesează Astăzi, cei care spuneţi voi că fac interceptări, pot să le facă. Decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, iar deciziile au putere numai pentru viitor”, a spus Augustin Zegrean.
Rugat să comenteze că mai multe articole din Codul Penal şi Codul de procedură penală ajung pe masa CCR, Augustin Zegrean a spus că probabil cei care au făcut respectivele legi nu au citit cum trebuie Constituţia. „Niciodată nu s-au cerut păreri de la noi pentru că noi nu ne putem exprima puncte de vedere înainte de a adopta legi. Noi vorbim despre legi, nu despre idei. Sunt atât de multe articole neconstituţionale pentru că aşa a fost făcută legea. Probabil cei care au făcut-o nu s-a uitat în Constituţie. Nu ştiu cine a făcut codurile astea…”, a subliniat Zegrean.