Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că senatorul Rodica Boancă va depune, marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, o contestaţie faţă de restricţiile impuse de Guvern pentru combaterea pandemiei.
AUR a demarat procedurile de contestare la Curtea de Apel a restricţiilor impuse de Guvern pe parcursul stării de alertă, contestaţia fiind depusă de senatorul AUR Rodica Boancă.
„Carantina naţională, închiderea şcolilor şi susţinerea orelor online, lockdown-ul pentru elevi, mascat sub forma vacanţei prelungite, purtarea măştilor în sălile de curs, acolo unde orele se desfăşoară fizic, dar şi în spaţiile deschise, limitarea drastică a programului de funcţionare al magazinelor şi al altor operatori economici sunt măsurile contestate de AUR la Curtea de Apel”, anunţă AUR.
Stare de alertă în România de azi timp 30 de zile. Reguli noi de Paşte şi 1 Mai
Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a spus că „unica performanţă a acestei guvernări în vreme de criză sanitară este că a indus frica în rândul românilor: frica de spitale, frica să iasă pe stradă, frica de a mai vorbi cu prietenii, cu familia, frica de a nu mai avea ce pune pe masă a doua zi, frica privind viitorul copiilor”.
La rândul său, copreşedintele George Simion a spus că „românii ard de vii sau se sufocă prin spitale, copiii se însingurează şi se deprimă în faţa ecranelor, fiind lipsiţi de contactul direct cu colegii şi profesorii, micii antreprenori români sunt nevoiţi să pună lacătul pe uşă, vreme în care ei vând măşti neconforme şi ultimele companii strategice pe care le mai deţine statul, îşi schimbă pozele de profil pe reţelele de socializare şi se ţin cu dinţii de funcţii”.
Simion reclamă că „această şaradă trebuie să înceteze! Măsurile absurde trebuie ridicate şi viaţa românilor trebuie să revină la normalitate”, a declarat George Simion.
Poliţiştii şi reprezentanţii celorlalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au aplicat, în ultimele 24 de ore, 6.398 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.738.260 de lei, în urma acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
„Peste 4.700 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 891 de acţiuni de verificare, la nivel naţional”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis, luni. Au fost efectuate 84.741 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.