AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat, în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură.
Alina Costache
20 sept. 2021, 20:14
AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

AUR intră în grevă. uUPDATE. Parlamentarii AUR anunţă că intră în grevă pe termen nelimitat, nemulţumiţi de blocarea moţiunii de cenzură pe care formaţiunea a depus-o împreună cu USR PLUS. ”Este singura soluţie împotriva nesimţirii celor care s-au găsit stăpâni peste Constituţie şi peste firava democraţie din România”, afirmă liderul AUR George Simion.

Parlamentarii AUR au anunţat, luni, că intră în grevă până în momentul în care moţiunea de cenzură ajunge la vot.

Cu un banner cu mesajul ”Grevă” şi afişe pe care scria acelaşi lucru, parlamentarii au protestat, în linişte, pe holurile Parlamentului.

”Grevă. Asta vom face în Parlamentul României până când democraţia este respectată. Facem grevă pentru că este singura soluţie împotriva nesimţirii celor care s-au găsit stăpâni peste Constituţie şi peste firava democraţie din România. Facem grevă până când moţiunea de cenzură ajunge să fie votată”, a afirmat George Simion.  Acesta a precizat că protestul a continua pe holurile Parlamentului, în linişte, zilnic.
”Până nu intră moţiunea la vot, nici noi nu intrăm la vot şi nu votăm nici în comisii (…) voi ne-aţi trimis în Parlament să ne luptăm pentru voi şi să-l dăm jos pe Cîţu, iar ei nu vor pentru că au blat”, a mai afirmat Simion.
Colegii săi au purtat afişe prin care cer votarea moşiunii, dar au protestat şi faţă de introducerea certificatului verde.
”Obligativitatea înseamnă dictatură! Nu certificatului verde” , ”Votaţi moţiunea”, ”Respectaţi Constituţia! Votaţi moţiunea”, sunt unele dintre mesajele purtate de parlamentarii AUR.
AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat. Anunţul a fost făcut de Sorin Lavric. Acesta adaugă că senatorii AUR vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota, iar ulterior vor merge la Camera Deputaţilor pentru a protesta din nou.

AUR intră în grevă parlamentară pe termen nelimitat: Totul e în semn de protest faţă de blocarea moţiunii de cenzură

„Senatorii AUR vor fi în plen, dar vom sta sus, la balcon. Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota, iar apoi, la ora 15,00, vom merge toţi la Camera Deputaţilor, unde vom protesta din nou. Seara vom merge în Piaţa Victoriei ca să prelungim greva cu celălalt protest legat de celălalt abuz şi anume acest certificat verde, care este, de fapt, o patalama de segregare medicală a românilor. Aşadar, AUR se află în grevă pe termen nelimitat.

Când va fi depusă vom înceta greva. Dar vă daţi seama că acum invocă pretextul aşteptării verdictului de la Curtea Constituţională şi nu o să se întâmple nimic până la alegerile din PNL, aşa că nu ne facem iluzii. Dar e singurul mod în care putem atrage atenţia”, a declarat Sorin Lavric.

Curtea Constituţională a decis, joi, că va dezbate, în 28 septembrie, sesizarea Guvernului referitoare la moţiunea de cenzură. Cu alte cuvinte, o decizie legată de sesizarea premierului Cîţu va fi luată după Congresul PNL.

Guvernul a sesizat miercuri Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Executivul a cerut CCR să constate că, atât sub aspectul condițiilor de validitate pentru inițierea moțiunii de cenzură, cât și sub cel al obligației comunicării acesteia către Guvern la data depunerii împiedică continuarea derulării procedurii parlamentare prin trecerea la etapele prezentării și dezbaterii moțiunii de cenzură.

Curtea Constituţională a României a dispus miercuri ca, până la data de 15 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea premierului Florin Cîţu cu privire la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură a USR PLUS şi AUR.

Citeşte şi: Sondaj CURS septembrie 2021: Românii nu vor alegeri anticipate. Dacă moţiunea AUR USR PLUS trece, Florin Cîţu va fi demis
 

 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'