AUR şi PSD ameninţă cu suspendarea lui Klaus Iohannis, cutremur pe scena politică

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, formațiunea nou intrată în Parlament, anunță că va iniția suspendarea președintelui Klaus Iohannis. În aceeaşi zi, şi preşedintele PSD anunţase că nu exclude această variantă.
Filip Stan
09 dec. 2020, 09:11
AUR şi PSD ameninţă cu suspendarea lui Klaus Iohannis, cutremur pe scena politică

AUR şi PSD ameninţă cu suspendarea lui Klaus Iohannis după ce preşedintele a anunţat că va face un guvern dintr-o coaliţie a partidelor de dreapta, ignorând celelalte formaţiuni politice care au obţinut scoruri bune la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

George Simion se declară revoltat de intenția lui Klaus Iohannis de a-și numi propriul guvern, după ce a pierdut alegerile. „Mă uit către PSD și nu înțeleg de ce nu inițiază suspendarea președintelui. Dacă nu inițiază PSD-ul, o vom iniția noi.  Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral. Dacă am fi fost prima sau a doua forță politică în România, cu siguranță am fi cerut suspendarea acestui președinte care nu este iubit de poporul român, după cum s-a văzut la vot. Poporul român i-a acordat președintelui Iohannis 25%”, a declarat liderul AUR, George Simion, pentru Antena 3.

Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu exclude varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care PSD nu va ajunge la guvernare.

„Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți. Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea.”, a declarat Ciolacu la TVR1.

Marcel Ciolacu îl amenință pe Iohannis cu suspendarea: „Nu exclud această variantă”

Liderul AUR, George Simion spunea, luni, că formaţiunea sa nu va intra într-o coaliţie de guvernare şi că nu va vota în favoarea vreunuia dintre candidaţii vehiculaţi până în prezent pentru şefia noului cabinet.

AUR şi PSD nu vor să se alieze în Parlament

Simion a arătat că rezultatele alegerilor de duminică arată că Alianţa pentru Unirea Românilor este a patra forţă politică parlamentară, cu peste 500.000 de votanţi, care va deţine între 11 şi 12 mandatele noului legislativ.

„Nu îi vom dezamăgi pe votanţi. Ce am stabilit şi felul cum ne raportăm la partidele sistemului va rămâne aşa cum am anunţat. Nu facem nicio coaliţie la guvernare.

Numele anunţate până acum pentru funcţia de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu îi vor vota pe aceşti indivizi. Aşteptăm din partea partidelor de pe primele locuri să vedem ce opţiuni asumate oficial au (…) AUR nu tranzacţionează voturile susţinătorilor. Nu putem să îi dezamăgim, nu putem face coaliţie nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa zisa dreaptă.

Mergem pe calea noastră, de azi începem campania pentru noua rundă de alegeri, fie că sunt la termen sau nu. Ne bucurăm că premierul Orban a înţeles să îşi asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasă şi, aşa cum i-am cerut şi noi, şi-a dat demisia. Sperăm că această demisie răzbună şi modul dezastruos în care a fost organizat votul românilor în străinătate”, a afirmat liderul AUR.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Atac tragic la un azil de bătrâni din Daruvar: cinci morți și mai mulți răniți
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!