Discursul unei colege a Aureliei Ion a fost, poate, cel mai emoţionant moment al funeraliilor la care au participat sute de oameni. Nici compasiunea, nici sprijinul exprimat de zeci şi zeci de voci nu au putut să aline amarul familiei, care a condus-o pe ultimul drum pe Aura Ion cu lacrimile şiroind neîncetat pe obraji.
Colega Aurei Ion a spus despre tânăra care se voia un înger printre oameni că avea o personalitate complexă. „Cine era Aura? Pentru cei care au avut privilegiul de a o avea aproape, Aura era vocea raţiunii. Era cuzvântul care te alina, care te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine printr-o sinceritate simplă, deşi cuvântul care o caracteriza era complexitatea. Vorbea cu patos de lucrurile care o pasionau, iubea liniştea, iubea iubirea şi visa la o iubire ca în poveşti. Îi plăcea să citească, să înţeleagă şi să vadă departe de ce scria în cărţi. Compasiunea pentru semeni a determinat-o să depună o muncă asiduă, la patul pacientului, în gărzi sau în sala de operaţie. «Orice vei face va fi insignifiant, dar important este să faci». Era motto-ul care îi alimenta voinţa de a lupta să demonstreze că mai există respect. Aura nu este doar un exemplu demn de urmat ce se va pierde în timp. Gestul său a aprins în noi, colegii Aurei, sentimentul de a ne uni spre un viitor mai bun. Dumnezeu să o odihnească şi nu te vom uita niciodată”, au fost câteva dintre cuvintele rostite, cu voce gâtuită, de o colegă a studentei moarte în timpul misiunii umanitare.
AURA ION a fost înmormântată, joi, la Cimitirul Ghencea 3 Militar. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum studenta moartă în Apuseni, în timpul unei misiuni umanitare.
Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală, potrivit MApN.
Coordonatorul SMURD Cluj, dr. Adela Golea, a declarat că tânăra a fost găsită în stop cardio-respirator de către echipajele care au ajuns la faţa locului. Medicii au făcute „reprize” de resuscitare atât la locul accidentului, cât şi în ambulanţă, dar, în final, s-au văzut nevoiţi să declare decesul.
Aurelia Ion, fata care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic din Cluj, nu participa pentru prima dată la o misiune de prelevare de organe alături de medicii bucureşteni, potrivit România TV.
În 2012, în luna septembrie, tânăra a plecat din Bucureşti în Neamţ pentru a asista la o operaţie de prelevare de organe de la un bărbat aflat în moarte cerebrală după ce a căzut într-o fântână. La acea vreme, transportul s-a făcut cu aceeaşi aeronava Britten Norman 2 şi parţial cu aceeaşi echipă de medici şi piloţi care au fost implicaţi în accidentul aviatic din Apuseni.