Instanţa supremă a admis o contestaţie depusă de Aurelian Mihăilă la decizia dată pe 25 martie de un alt complet de la ÎCCJ, prin care a fost emis un mandat de arestare preventivă pe numele său.
Pe durata controlului judiciar (60 de zile), Aurelian Mihăilă nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu co-inculpaţii Sebastian Ghiţă, Liviu Mihail Tudose, Viorel Dosaru şi Constantin Ispas, precum şi cu martorii Mihail Emanuel Saghel, Leonard Georgescu, Mircea Negulescu, Dragoş Pătraru, Mihail Lucian Bălănescu şi Răzvan Alexe.
În acelaşi dosar, instanţa supremă a decis ca fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru, fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, şi fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas să rămână în arest preventiv. Decizia este definitivă.
Potrivit DNA, Liviu Tudose şi Viorel Dosaru sunt acuzaţi că au permis accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii dintr-un dosar care nu erau destinate publicităţii, scopul constând în zădărnicirea unei anchete penale, dar şi în protejarea intereselor unor persoane şi firme cercetate în cauza respectivă, transmiete Agerpres.
Astfel, în perioada iunie 2013 — primăvara anului 2014, în calitate de procuror general al PCA, Liviu Tudose a permis accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii ce nu erau destinate publicităţii dintr-un dosar penal al respectivei structuri de parchet.
Informaţiile confidenţiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărire penală.
Procurorii spun că scopul lui Tudose era acela de a obţine funcţii de conducere în cadrul unor instituţii publice pentru sine, dar şi acela de a zădărnici urmărirea penală efectuată în cauza respectivă.
De asemenea, tot în legătură cu acel dosar aflat pe rolul PCA, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova de la acea vreme, Viorel Dosaru, a permis, în perioada iunie — septembrie 2013, accesul deputatului Sebastian Ghiţă la informaţii ce nu erau destinate publicităţii, în schimbul menţinerii în funcţie sau promovării în alte funcţii de conducere.
Totodată, în vara anului 2013, Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al PCA Ploieşti, a permis ofiţerului de poliţie Constantin Ispas accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii din acelaşi dosar al PCA, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru Ispas care, intrând în posesia informaţiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit ilegal datele obţinute, urmărind accederea în funcţii de conducere în cadrul MAI.
Mihăilă mai este acuzat şi că în vara anului 2014, în calitatea deţinută, a ticluit probe nereale, fiind vorba despre o plângere formulată în numele unei persoane împotriva unui alt procuror din aceeaşi unitate de parchet, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de fals în declaraţii. Plângerea respectivă, nedatată şi nesemnată, a fost ulterior înmânată unui ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, pentru a fi valorificată.
Deputatul Sebastian Ghiţă mai este acuzat în acest dosar şi de faptul că a condus pe drumurile publice un autoturism având permisul suspendat.