Premierul Nicolae Ciucă a transmit un avertisment dur miniştrilor înaintea şedinţei de Guvern de miercuri. „Așa cum ne-am asumat, luni, în cadrul coaliției, am stabilit un nou set de măsuri care să vină în sprijinul guvernului, cât mai ales în ceea ce privește programul „Sprijin pentru România. Măsurile vin si impactează pe ceea ce înseamnă continuarea programului de guvernare.
La fiecare minister trebuie să reducem cheltuielile cu 10%. Vă cer fiecăruia dintre dvs să luați măsurile necesare astfel încât să ne încadrăm în acest procent”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.
Vouchere pentru cei mai săraci români, anunțate de către Guvernul Ciucă. Ce valoare au și când vor fi acordate
Premierul Nicolae Ciucă a cerut atenţie sporită şi pentru PNRR. „Vă rog să acordați atenția cuvenită, pentru că așa cum a rezultat din ultima întâlnire a comitetului interministerial sunt în derulare o serie de proceduri pentru a putea transmite prima cerere de finanțare.
Până la finalul lunii iunie avem obligația să realizăm cele 58 de apeluri, din cele 69. De aceea am amânat evaluarea, aceasta o vom face la finalul lunii iunie Este foarte important să transmitem mesajul de concentrare totală a Guvernului pentru a putea accesa fondurile europene atât prin cadrul multianual, cât și prin PNRR. Este foarte important ca toate proiectele să se materializeze.”, a spus Nicolae Ciucă.
Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noul pachet de măsuri sociale și economice: ajutoare pentru pensionari și rate amânate la bănci. Ce se întâmplă cu bugetarii
E-factura și Radarul Mărfurilor, obligatorii din luna iulie. Nicolae Ciucă: ‘Concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală’
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în ședința de Guvern, că din luna iulie devin obligatorii E-factura și Radarul Mărfurilor.
„Începând cu luna iulie devin obligatorii E-factura și Radarul Mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, am discutat cu șeful ANAF. Concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală și în felul acesta asigurăm un cadru de competitivitate cât se poate de corect și de onest”, a spus premierul Ciucă.
Noul președinte ANAF, Lucian Heiuș, a trimis recent în instituție o serie de instrucțiuni astfel încât inspectorii antifraudă că aducă cât mai mulți bani bugetul de stat.
Principalul obiectiv ANAF este „maximizarea colectării veniturilor bugetare” și în luna mai instituția trebuie să continue seria bună de rezultate obținute la începutul anului când s-a încasat cu 20% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, a transmis Heiuș.
Directorul ANAF spune că e nevoie, pentru ca instituția să-și atingă scopul unei colectări mai bune, de „măsuri de impulsionare privind declararea impozitului pe venit de către persoanele fizice”.