Autobuz cu pasageri, aruncat în aer în Afganistan. Peste 30 de morţi

Cel puţin 28 de persoane - în majoritate femei şi copii - şi-au pierdut viaţa miercuri dimineaţă în vestul Afganistanului, după ce autobuzul cu care călătoreau a sărit în aer în urma impactului cu o bombă amplasată la marginea drumului de către 'talibani', au anunţat autorităţile afgane, citate de AFP. Agenţia de presă DPA consemnează un bilanţ de cel puţin 34 de morţi atacul din provincia Farah, în vestul Afganistanului.
Ionela Marcu
31 iul. 2019, 06:18
Autobuz cu pasageri, aruncat în aer în Afganistan. Peste 30 de morţi

‘În această dimineaţă, în jurul orei 06:00 (01:30 GMT), un autobuz care circula între Kandahar şi Herat a sărit în aer în urma impactului cu o bombă amplasată la marginea drumului de către talibani’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Farah (vest), Muhibullah Muhib, indicând că la această oră bilanţul victimelor este ‘de cel puţin 28 de morţi şi 10 răniţi’.

Potrivit acestuia, bomba era destinată să lovească forţele de securitate.

Serviciul de presă al guvernatorului din Farah a confirmat bilanţul victimelor, dar a avertizat că acesta ar putea creşte în orele următoare.

Talibanii nu au reacţionat pe moment.

Aceste noi decese survin la o zi după publicarea unui raport în care Naţiunile Unite îşi exprimase regretul că civilii continuă să moară şi să fie răniţi în Afganistan într-un ritm ‘inacceptabil’, în pofida discuţiilor destinate să pună capăt deceniilor de război în această ţară.

În pofida scăderii cu 27% a numărului de victime în primul semestru al anului 2019, comparativ cu primele şase luni ale lui 2018, 1.366 civili au fost ucişi şi 2.446 răniţi în Afganistan, a indicat misiunea ONU în Afganistan (MANUA) într-un raport semestrial.

O treime dintre aceste victime sunt copii (327 de morţi şi 880 de răniţi).

Statele Unite au angajat încă de anul trecut un dialog direct, fără precedent, cu talibanii, în speranţa de a se ajunge la un acord de pace.

Washingtonul pare hotărât să accelereze aceste negocieri, pe măsura apropierii alegerilor prezidenţiale afgane preconizate să aibă loc la sfârşitul lunii septembrie şi a cursei pentru Casa Albă în 2020.

Negociatorul american Zalmay Khalilzad se află în prezent la Kabul, urmând să se deplaseze zilele viitoare la Doha, în Qatar, pentru noi discuţii cu insurgenţii.

Dacă cele două părţi ajung la un acord, un dialog ‘interafgan’ – între talibani şi o delegaţie afgană – ar urma să înceapă apoi la Oslo, în Norvegia. 

Spynews
Cine este Anca Surdu, noua iubită a lui Denis Alibec. Tânăra este campioană mondială și europeană la gimnastică | GALERIE FOTO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a plătit 2000 de euro pentru o vacanță all inclusive în Turcia: “Practic sunt degeaba”
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Se dau 5000 de lei GRATIS pentru o categorie de români!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Antilia, cea mai scumpă casă din lume, valorează 2 miliarde de euro. Cum arată locuința magnatului indian Mukesh Ambani | FOTO
Spynews
Ultima dorință a lui Andrei Versace înainte să moară. Cu cine a vorbit în acea zi
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Start la Programul Rabla Plus: De ce nu pot toți românii să acceseze acest program? Anunțul făcut de Administrația Fondului de Mediu
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Un psihopat''- Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Ridicarea controalelor la frontierele terestre ale României, obiectiv prioritar, declară Klaus Iohannis
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!