Autoritatea Electorală: Alegătorii se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă până pe 21 aprilie

Autoritatea Electorală Permanentă le reaminteşte alegătorilor care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală în care au loc alegeri locale pe 5 iunie că se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă până cel mai târziu la data de 21 aprilie.
Filip Stan
18 apr. 2016, 13:41
Autoritatea Electorală: Alegătorii se pot înscrie în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă până pe 21 aprilie

Alegătorii trebuie să depună la primar o cerere scrisă, datată şi semnată. Cetăţenii români cu drept de vot care au solicitat să fie înscrişi în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă pentru alegerile locale din 5 iunie îşi vor exercita dreptul de vot numai în circumscripţia electorală unde îşi au reşedinţa şi vor figura numai în listele electorale permanente ale respectivei circumscripţii, în conformitate cu prevederile art. 18 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

De asemenea, AEP le reaminteşte cetăţenilor cu drept de vot ai Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România şi care nu se află în evidenţele Inspectoratului General pentru Imigrări că pot solicita primarului să fie înscrişi în lista electorală complementară, pe baza unui document care le atestă identitatea şi a unui document care atestă adresa la care locuiesc.

Citeşte şi: Alegeri locale 2016: Bucureştenii vor putea să voteze în peste 1.200 de secţii de votare

Potrivit calendarului electoral aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 52/2015, până cel mai târziu pe data de 21 aprilie primarul, împreună cu formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări, actualizează listele complementare.

AEP precizează că, potrivit art. 21 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, listele electorale complementare au caracter permanent şi îi cuprind pe toţi cetăţenii Uniunii Europene cu drept de vot care se află în evidenţele Inspectoratului General pentru Imigrări şi au domiciliul sau reşedinţa în localitatea pentru care se întocmeşte lista.

De asemenea, AEP menţionează că, potrivit art. 3 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Destinația cu prețuri mici în care poți să mergi la plajă chiar și în octombrie. Te bucuri de hoteluri cu condiții bune și multe locuri de vizitat
Capital.ro
Doliu infinit! A murit marea stea a muzicii. Celine Dion a împietrit
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Stagiul militar obligatoriu pentru femei
Adevarul
Mircea Badea și Carmen Brumă, implicați într-un accident rutier pe insula Corfu. „Se putea termina groaznic”
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Adriana Trandafir, adevărul despre nunta fiului său: A fost o mare mizerie
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Sărbătoare cu cruce neagră în calendarul ortodox la data de 9 septembrie 2024: Ce trebuie să facă credincioșii în această zi?
Capital.ro
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Olaf Scholz cere eforturi reînnoite pentru pacea în Ucraina
MediaFlux
DONALD TRUMP a prezentat planul de pace pentru UCRAINA. Unde va suna fostul președinte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...