Autoritățile de pe litoral sunt în alertă din cauza concentrațiilor mari de E. coli din apa mării. Revolta unui fost guvernator al Deltei: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia. Litoralul a ajuns o hazna, o boschetăreală”

Apa mării este monitorizată zilnic după ce s-a descoperit o concentrație mare de bacterii E. coli în mai multe stațiuni de pe litoarlul românesc. Se iau probe din apă din zonele de pe litoral unde apar frecvent cantități mari de E. coli. Deocamdată, specialiștii spun că apa mării este bună pentru îmbăiere, atâta vreme cât aceste concentrații mari de bacterii nu se mențin mai multe zile la rând.
Filip Stan
19 iul. 2023, 10:47
Autoritățile de pe litoral sunt în alertă din cauza concentrațiilor mari de E. coli din apa mării. Revolta unui fost guvernator al Deltei: „Prețuri de Saint Tropez, condiții de cazare de Lumea a Treia. Litoralul a ajuns o hazna, o boschetăreală”

Un fost guvernator al Deltei Dunării se revoltă după anunțul autorităților privind prezența unor concentrații ridicate de bacterii periculoase în apa mării în Eforie și Năvodari.

Marea Neagra a ajuns o hazna, asa cum sunt plajele si hotelurile. O boschetareala pe bani multi, un ghiveci de preturi de Saint Tropez, conditii de cazare de Lumea a Treia, prostituate de lux si fomiste plecate in cautarea milionarului vietii, cu 90% sanse sa ajunga la produs prin Europa.

De la Vama Veche la Navodari litoralul este o suma de pensionari comunali cu vouchere de vacanta si tineret pesedisto-liberal cu Porsche si Maseratti. Un amalgam de E. coli, pustani hotarati sa traga si ei dintr-un joint de imprumut si bombardieri cu SUV-uri pline de cocaina.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Fost ministru de Finanţe: „Se pune lacăt pe Litoral dacă se renunţă la ele!”

Litoralul romanesc este un amestec de duhoare de diaree imprastista in boscheti si parfum Hermes. Un amalgam de analfabetism si Yves Saint Laurent, de Vouiton si latei, de Ferrari si apucaturi de satra. Cum sa nu intre oamenii in apa pe canicula asta si sa traga o pishare nestiuti langa o blonda botoxata din Faurei? Cum sa nu duca mamaia din Jina nepotelul la cacare in val, pentru ca e apa calda si nu raceste copilu’? Cum sa nu lanseze la apa bizamul tanarul tatuat din Galati, prins de geamandura, cu privirile pierdute in zare, visand la un contract de asfaltare cu Primaria din Tuzla? Pe bune?”, a scris fostul guvernator al Deltei Mălin Mușatescu, după ce recent inspectorii DSP au descoperit bacteria E. Coli în apa mării.

Specialiștii în sănătate publică au găsit o concentrație mare de bacterie în apa mării, în două stațiuni. Este vorba despre E. Coli, iar stațiunile vizate sunt Eforie Nord și Năvodari.

Cea mai mare concentrație a bacteriei Escherichia Coli a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600. În ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale, a precizat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Medicii atrag atenția că apa mării este bună doar pentru îmbăiere și le recomandă părinților să aibă grijă ca cei mici să nu înghită o cantitate mare.

“Copiii trebuie supravegheați în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantități mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere și nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăvești dacă în timpul înotului înghiți apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare și sigur că pot apărea probleme”, a declarat dr. Luiza Căruceru, de la Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Doctorul Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş” din Capitală, spune că pericolul ca turiștii să facă toxiinfecție alimentară este mai mare decât cel de a se îmbolnăvi din cauza concentrațiilor de E.coli din apa mării.

„Dacă tot vorbim de bacterii, facem infecţii digestive, alimentare, dacă mergem în vacanţă, mai important decât să mă gândesc că este o concentraţie în apa mării mai bine mă gândesc că am un risc real să fac toxiinfecţie alimentară, că persoanele vârstnice, copiii, sau cei cu boli cornice, pot ajunge la spital, fără nicio legătură cu apa de mare”, a spus medicul.

„Oamenii ar trebui să fie liniştiţi, discutam în urmă cu câteva săptămâni despre holeră şi despre riscul ca din Ucraina să vină agentul patogen şi nu s-a întâmplat nimic, spuneam şi atunci că riscul este mic. (..) Mecanismul de funcţionare, calitatea apelor din România înseamnă o monitorizare permanentă“, a explicat medicul Adrian Marinescu.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Dacia Duster pe care nu poți s-o cumperi din România. Cât costă modelul pe care foarte mulți români și-l doresc
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Devine interzis pentru românii care stau la bloc. Trebuie să anunțe cu cel puțin 30 de zile înainte
Playtech.ro
Cine își serbează onomastica de Florii. Lista completă a numelor și semnificația lor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Substanțele mortale din locuințele românilor. Studiu alarmant
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Regulă pentru proprietarii care au pe gard Parcarea interzisă sau Loc rezervat. Se pot da până la 2 ani de închisoare
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Mireasa a ajuns pe patul de spital după ce viitorul soț a fugit cu mama ei chiar înainte de nuntă. Banii și bijuteriile au dispărut
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii