Hotararea poate fi atacata cu recurs, dar este este executorie, adica suspenda lucrarile de construire, potrivit Asociatiei Salvati Bucurestiul.
Procesul a fost intentat de Asociatia pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural. Din nefericire insa sentinta instantei vine dupa ce doua dintre cele sase blocuri au fost ridicate, iar la al treilea s-a turnat fundatia. In plus, din mai 2014 pana in prezent, circa 30% dintre arborii de pe cele doua hectare au fost taiati ilegal, potrivit unui inventar realizat de Primaria Capitalei, pentru a face loc imobilelor. Pe rol exista si un ligiu al Asociatiei pentru Conservarea Integrata a Patrimoniului Natural si Cultural pentru anularea autorizatiei de construire.
„Instanta dispune suspendarea executarii autorizatiei de construire nr. 804/1777 si 37064 din 26.10.2012 emisa de Primarul Sectorului 4 si a Hotararii Consiliului Local Sector 4 Bucuresti nr. 28/31.03.2009, pct. 3, prin care s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, pana la pronuntarea instantei de fond. Cu drept de recurs, in termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II – a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata in sedinta publica azi, 16 octombrie 2015„, se arata pe portalul instantelor de judecata.
„Aceasta decizie inseamna pentru noi luminita de la captul tunelului. O luminita care speram ca va creste si va face lumina. Tot ce se intampla acolo este ilegal. Ma doare sfidarea. Cum sa faci atat circ cand doua instante au spus ca acolo este spatiu verde, parc cu alei, iar tu sa spui ca vegetatia a crescut spontan? Saptamana trecuta am fost in audienta la Inspectoratul de Stat in Constructii si am sesizat ca blocurile care se construiesc aici sunt mai inalte decat ce s-a aprobat prin autorizatia de construire si ca nu sunt retrase de la strada cat trebuie. Ne-au spus ca ei au informatii ca totul este legal. Am cerut sa vina un inspector sa constate, a venit vineri, insa nu stim ce s-a intamplat fiindca pe santier se lucreaza in continuare. Se lucreaza si dupa ce instanta a suspendat autorizatia, luni. De ce nu aplica nimeni legea?”, a declarat pentru HotNews.ro Elena Iancu, unul dintre cetatenii care locuiesc vizavi de parc si care lupta pentru pastrarea spatiului verde.
Marioara Micsunescu a cumparat in 2004 cele doua hectare din Parcul Tineretului, in zona Salii Polivalente, aceste terenuri fiind retrocedate fostilor proprietari. Ulterior, aceasta a vandut o mare parte din teren, acesta fiind cumparat de Firma Constructii Locuinte Noi Chi care construieste ansamblul rezidential.