Nimeni nu a fost rănit în acest incident survenit în oraşul Salonic (nord), a precizat poliţia.
Vehiculul angajatului consular turc nu avea numere diplomatice, potrivit aceleiaşi surse.
Tensiunile sunt puternice între Grecia şi Turcia în legătură cu operaţiunile de foraj pentru hidrocarburi în estul Mării Mediterane şi cu un acord semnat la sfârşitul lui noiembrie între Libia şi Turcia, acord ce îi permite acesteia să-şi extindă frontierele maritime într-o zonă din estul Mediteranei unde în ultimii ani au fost descoperite importante zăcăminte de hidrocarburi, în jurul Ciprului, informează stiripesurse.ro.
Mai multe nave turce sunt deja în căutare de petrol şi gaz în largul Ciprului, subiect de tensiuni cu Uniunea Europeană (UE) în care Cipru este membru, Turcia susţinând partea de nord a insulei.
Şeful diplomaţiei grece Nikos Dendias a efectuat duminică o vizită-fulger în estul Libiei, în Egipt şi în Cipru, în timpul căreia a anunţat semnarea, la 2 ianuarie, a unui acord de gazoduct Eastmed cu Cipru şi Israel.
Grecia şi Turcia susţin tabere opuse în războiul din Libia. Turcia este de partea Guvernului Libian de Uniune (GNA), cu sediul la Tripoli (vest) şi recunoscut de ONU, cu care a semnat un acord militar, precum şi un acord maritim denunţat vehement de Grecia, potrivit stiripesurse.ro.
Aceasta din urmă îl susţine pe mareşalul Khalifa Haftar, liderul din estul libian, care beneficiază de asemenea de sprijinul Arabiei Saudite, Egipt şi Emiratele Arabe Unite, ţări cu care Turcia are relaţii tensionate sau limitate.
Gazoductul EastMed, cu o lungime de 2.000 de km, va fi capabil să transporte spre Grecia între 9 şi 11 miliarde de metri cubi de gaz pe an din rezervele offshore, în largul Ciprului şi Israelului.