Acoperisurile verzi cresc numarul de spatii verzi in orase si totodata sporesc calitatea imaginii urbane, scrie casa.acasa.ro. Sunt ideale din punct de vedere estetic, iar o localitate in care casele au acoperisuri verzi va fi un mediu sanatos pentru cei care traiesc acolo. In plus, un acoperis verde ofera conditiile necesare pentru ca pasarile si insectele sa isi desfasoare activitatile in armonie cu natura.
Citeşte şi Cum să cultivi roşii şi castraveţi pe acoperişul blocului în Bucureşti
Citeşte şi Cum arată casa ecologică modulară care se montează în doar 5 ore FOTO
Acoperisul verde reduce consumul de energie necesar pentru incalzire cu pana la 25%, prin cresterea coeficientului de izolare termica. In plus, este bine cunoscut faptul ca un un acoperis conventional absoarbe caldura solara din timpul zilei si o radiaza apoi pe parcursul noptii.
In schimb, un acoperis verde va capta apa in stratul vegetal, apa care se va evapora treptat pe parcursul zilei, ducand la racirea acoperisului.
Un acoperis verde va ajuta la purificarea aerului si la reducerea gradului de poluare, care stim cu totii ca reprezinta una dintre principalele probleme ale secolului in care traim. Aceasta micuta gradina va transforma dioxidul de carbon in oxigen, iar aerul pe care il vei respira atunci cand vei deschide fereastra va fi mult mai curat.
Citeşte şi Proiect inedit în România: Casa ecologică, controlată prin smartphone FOTO
Acoperisul verde ofera unei locuinte intregul confort de care are nevoie: protejeaza impotriva vantului, dar si a intemperiilor, intrucat cantitatea de apa rezultata in urma ploilor este absorbita partial de solul folosit pentru crearea stratului principal. Surplusul de apa va fi eliminat printr-un sistem special de drenaj.
Daca locuiesti intr-un oras aglomerat, plin de agitatie si de zgomote stresante, un acoperis verde te va scapa de problema galagiei, intrucat este un foarte bun izoltator fonic.