Precum bine spune o vorbă din popor:„ cea mai bună legumă este porcul”, însă în realitate lucrurile stau un pic diferit și asta din cauza faptului că o alimentație în care predomină carnea favorizează creșterea nivelului estrogenului în organism.
În special în cazul femeilor care preferă orice alt tip de carne în loc de pește, acestea prezintă un risc mult mai mare de endometrioză.
Însă aspectul cel mai îngrijorător este că potrivit unor studii consumul cărnii vine la pachet cu un aport scăzut de fibre, aspect ce duce la ușurarea procedeului de înmulțire a bacteriilor rele.
Dacă aparții sexului feminin și vrei să pierzi câteva kilograme bune, una dintre cele mai bune idei este să renunți la carne, în special cea roșie.
Fiind bogată în grăsimi saturate, poți să o înlocuiești cu peștele, astfel te vei bucura de o porție sănătoasă de Omega-3.
Cel mai sănătos exemplu de viață sănătoasă le aparține japonezilor, aceștia fiind recunoscuți pentru dieta lor bogată în pește și toodată având și cele mai puține cazuri de cancer.
Carnea are o serie de avantaje cât și de dezavantaje mai ales dacă ne referim la reacțiile petrecut în organism atât în timpul consumului cât și în absența sa.
Cele două tabere etern rivale, vegetarienii și carnivorii, carnea nu va avea niciodată semnul de egalitate, însă putem observa că persoanele care au un consum scăzut de carne sunt mult mai sănătoase. Pe când în cazul bărbaților carnivori mai ales se regăsesc din ce în ce tot mai multe cazuri de gută și afecțiuni cardiace.
La această concluzie au ajuns și cercetătorii nemți car alături de cei austrieci afirmă că persoanele care nu consumă deloc carne riscă să dezvolte atât osteoporoză, depresie, anxietate cât și afecțiuni cardiace.
Secretul constă în moderație, mai ales că proteinele din carne favorizează relaxarea creireului în momente tensionate.
Află ce se întâmplă dacă renunți definitiv la carnea roșie AICI