„Ucraina va câștiga dacă o sprijinim suficient de repede și suficient de mult timp. Acesta este motivul pentru care trebuie să ne folosim toate marile capacități diplomatice globale pentru a face lobby și a-i convinge pe toți cei cărora le pasă de libertate că lupta Ucrainei este lupta noastră, că o victorie rusă ar fi nedreaptă și că trebuie să furnizăm toate armele și să permitem utilizarea lor în orice mod care sprijină apărarea curajoasă a Ucrainei împotriva agresiunii și care este în conformitate cu dreptul internațional și cu un sistem bazat pe reguli,” a scris Mitchell în The Times.
El a subliniat că poporul ucrainean a demonstrat un curaj și o determinare remarcabile în fața mașinii de război a lui Putin.
Financial Times, citat de Ziare.com, a evidențiat că țările occidentale ar putea să își permită un sprijin mai mare pentru Ucraina. În comparație cu cheltuielile Rusiei pentru război, contribuțiile economice ale țărilor occidentale în raport cu PIB-ul pentru sprijinul Ucrainei sunt relativ mici.
De la Casa Albă și Pentagon până la sediul Comandamentului European al SUA din Germania, oficialii privesc cu optimism rezervat incursiunea ucraineană în Kursk.
Oficialii americani afirmă că armata ucraineană urmărește trei obiective în regiunea Kursk: să forțeze Rusia să se retragă din estul Ucrainei, să distrugă narativul înfrângerii pe câmpul de luptă și să îmbunătățească poziția Ucrainei în perspectiva unor posibile negocieri de pace. Până acum, toate cele trei obiective au fost atinse, deși într-o măsură limitată, potrivit The Wall Street Journal.
Publicația menționează că, inițial, SUA au fost surprinse de decizia Ucrainei de a lua o măsură atât de drastică și nu era clar ce va urma, conform unui oficial de rang înalt al administrației americane.
În prezent, administrația așteaptă cu precauție să vadă dacă strategia lui Zelenski va avea succes.
The Wall Street Journal adaugă că, potrivit oficialilor, SUA oferă Ucrainei libertate de acțiune în operațiunea din Kursk, dar evită să se implice public în această chestiune. De la Casa Albă și Pentagon până la Comandamentul European al SUA din Germania, oficialii privesc evoluțiile cu un optimism prudent.