Avertisment ENEL de ultimă oră! Compania le-a transmis românilor că este foarte important să verifice sistemele de încălzire pentru ca acestea să funcționeze la capacitate optimă și în siguranță.
Citește și Veste bună pentru români. Statul ne plăteşte parţial facturile până în 2025
Reprezentanții companiei au subliniat că această acțiune trebuie făcută periodic, mai ales înainte de sezonul rece astfel încât clienții să se asigure că nu consumă mai mult decât este necesar, dar și pentru a evita eventualele incidente.
Clienții Enel trebuie să știe că însăși compania oferă programe de întreținere și verificare a instalațiilor de gaz, în conformitate cu normele în vigoare și cele mai înalte standarde, pentru binele clienților.
Potrivit reprezentanților companiei, ele sunt esențiale pentru evitarea oricăror probleme și pentru asigurarea unei bune funcționări ale centralei termice.
ENEL România a transmis recent că susține că asigurarea unei încălziri eficiente și în siguranță este responsabilitatea tuturor și asigură că prin colaborarea cu clienții, aceștia vor beneficia de căldură și confort în anotimpul rece.
„Temperaturile încep să scadă și tot mai mulți dintre noi încep să își încălzească locuința cu o centrală termică. Este foarte important să avem instalația de gaz verificată la zi pentru a rămâne în siguranță.
Dacă ai o centrală termică, verificarea periodică trebuie realizată la fiecare doi ani, astfel încât specialiștii să se asigure că instalația se află în cele mai bune condiții”, a transmis compania pe pagina sa de Facebook.
În urmă cu ceva timp ENEL le-a pus la dispoziția clienților săi o nouă modalitate de transmitere a indexului. Este vorba despre MyEnel, o aplicație ce poate fi descărcată pe orice smartphone în doar câțiva pași simpli. Totodată, indexul poate fi și în mediul online, după crearea unui cont pe my.enel.ro.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în desfăşurare controale la furnizorii de gaze naturale care menţin în mod nejustificat tarifele la un nivel ridicat. Burduja susţine că are informaţii potrivit cărora sancţiunile aplicate acestor companii sunt la un ”nivel fără precedent”.
Întrebat, luni, dacă a solicitat, aşa cum anunţa în 16 octombrie, controale la furnizorii de gaze naturale suspectaţi să menţin în mod nejustificat preţurile ridicate, ministrul Energiei a afirmat că sunt în desfăşurare acţiuni de control în acest sens.
”Sunt în acţiuni de control. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulţi furnizori, şi, din informaţiile pe care le deţin şi care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancţiunilor, dar ăsta este subiect pe care ANRE-ul îl va lămuri”, a afirmat Sebastian Burduja.
Burduja a adăugat, referindu-se la aceste controale, că le-a solicitat celor de la ANRE ”să fie necruţători”.
Ministrul Energiei anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică / Ar urma să beneficieze până la 200 de companii
Ministrul Energiei anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică / Ar urma să beneficieze până la 200 de companii
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni, că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi care se adresează marilor consumatori de energie electrică din industrie. În prezent, documentaţia este în proces de avizare. De acest sprijin ar urma să beneficieze până la 200 de companii româneşti din industrie.
”Cu toţii ne dorim o Românie care îşi păstrează industria în ţară, locuri de muncă, producţie şi să vedem fum pe coşuri, cum se spune. Ministerul Energiei are un instrument la dispoziţie, permis de Comisia Europeană, care înseamnă ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pe care aceste companii industriale ar trebui să le plătească. Această schemă este reînnoită, actualmente, de Ministerul Energiei, este într-o etapă de avizare. Discutăm de până la 150 de milioane de euro pe an pentru până la 200 de companii româneşti din industrie (…) Practic, ca urmare a acestei scheme, aceste companii vor plăti doar 15% sau 25% din certificatele verzi pe care în mod normal ar trebui să le plătească”, declarat Sebastian Burduja, luni, într-o conferinţă de presă.