Avertisment ENEL de ultimă oră! Toți clienții trebuie să facă acest lucru înainte de venirea iernii

Enel Energie SA a trimis zilele acestea clienților săi o notificare foarte importantă, înainte de iarnă, pentru a se asigura că românii vor utiliza optim resursele energetice, dar și pentru a preveni incidentele.
Alina Costache
17 nov. 2023, 08:50
Avertisment ENEL de ultimă oră! Toți clienții trebuie să facă acest lucru înainte de venirea iernii
Avertisment ENEL de ultimă oră!

Avertisment ENEL de ultimă oră! Compania le-a transmis românilor că este foarte important să verifice sistemele de încălzire pentru ca acestea să funcționeze la capacitate optimă și în siguranță.

Citește și Veste bună pentru români. Statul ne plăteşte parţial facturile până în 2025

Avertisment ENEL de ultimă oră!

Reprezentanții companiei au subliniat că această acțiune trebuie făcută periodic, mai ales înainte de sezonul rece astfel încât clienții să se asigure că nu consumă mai mult decât este necesar, dar și pentru a evita eventualele incidente.

Clienții Enel trebuie să știe că însăși compania oferă programe de întreținere și verificare a instalațiilor de gaz, în conformitate cu normele în vigoare și cele mai înalte standarde, pentru binele clienților.

Potrivit reprezentanților companiei, ele sunt esențiale pentru evitarea oricăror probleme și pentru asigurarea unei bune funcționări ale centralei termice.

ENEL România a transmis recent că susține că asigurarea unei încălziri eficiente și în siguranță este responsabilitatea tuturor și asigură că prin colaborarea cu clienții, aceștia vor beneficia de căldură și confort în anotimpul rece.

„Temperaturile încep să scadă și tot mai mulți dintre noi încep să își încălzească locuința cu o centrală termică. Este foarte important să avem instalația de gaz verificată la zi pentru a rămâne în siguranță.

Dacă ai o centrală termică, verificarea periodică trebuie realizată la fiecare doi ani, astfel încât specialiștii să se asigure că instalația se află în cele mai bune condiții”, a transmis compania pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu ceva timp ENEL le-a pus la dispoziția clienților săi o nouă modalitate de transmitere a indexului. Este vorba despre MyEnel, o aplicație ce poate fi descărcată pe orice smartphone în doar câțiva pași simpli. Totodată, indexul poate fi și în mediul online, după crearea unui cont pe my.enel.ro.

Românii au fost furaţi masiv la facturi

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în desfăşurare controale la furnizorii de gaze naturale care menţin în mod nejustificat tarifele la un nivel ridicat. Burduja susţine că are informaţii potrivit cărora sancţiunile aplicate acestor companii sunt la un ”nivel fără precedent”.

Întrebat, luni, dacă a solicitat, aşa cum anunţa în 16 octombrie, controale la furnizorii de gaze naturale suspectaţi să menţin în mod nejustificat preţurile ridicate, ministrul Energiei a afirmat că sunt în desfăşurare acţiuni de control în acest sens.

”Sunt în acţiuni de control. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulţi furnizori, şi, din informaţiile pe care le deţin şi care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancţiunilor, dar ăsta este subiect pe care ANRE-ul îl va lămuri”, a afirmat Sebastian Burduja.

Burduja a adăugat, referindu-se la aceste controale, că le-a solicitat celor de la ANRE ”să fie necruţători”.

Ministrul Energiei anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică / Ar urma să beneficieze până la 200 de companii

Ministrul Energiei anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică / Ar urma să beneficieze până la 200 de companii
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni, că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi care se adresează marilor consumatori de energie electrică din industrie. În prezent, documentaţia este în proces de avizare. De acest sprijin ar urma să beneficieze până la 200 de companii româneşti din industrie.

”Cu toţii ne dorim o Românie care îşi păstrează industria în ţară, locuri de muncă, producţie şi să vedem fum pe coşuri, cum se spune. Ministerul Energiei are un instrument la dispoziţie, permis de Comisia Europeană, care înseamnă ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pe care aceste companii industriale ar trebui să le plătească. Această schemă este reînnoită, actualmente, de Ministerul Energiei, este într-o etapă de avizare. Discutăm de până la 150 de milioane de euro pe an pentru până la 200 de companii româneşti din industrie (…) Practic, ca urmare a acestei scheme, aceste companii vor plăti doar 15% sau 25% din certificatele verzi pe care în mod normal ar trebui să le plătească”, declarat Sebastian Burduja, luni, într-o conferinţă de presă.

Citește și Vouchere facturi 2024. Guvernul a extins valabilitatea cardurilor pentru energie până pe 31 martie 2024

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Minge de foc traversează cerul deasupra Statuii Libertății, provocând panică și investigații ample
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'