Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Schimbare radicală a vremii, Elena Mateescu: „O masă de aer rece va traversa România”

Vremea continuă să ne surprindă, iar această săptămână nu face excepție. După câteva zile cu temperaturi record de 35 de grade Celsius, urmează o schimbare bruscă.
Filip Stan
12 apr. 2024, 20:26
Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Schimbare radicală a vremii, Elena Mateescu:
Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Schimbare radicală a vremii, Elena Mateescu: "O masă de aer rece va traversa România"

Avertisment meteo lansat de şefa ANM. Elena Mateescu, directoarea ANM, avertizează că o masă de aer rece va traversa România, aducând cu ea diferențe de temperatură de până la 20 de grade de la o zi la alta. În timp ce luni va fi cea mai călduroasă zi, cu temperaturi atingând 33 de grade, joi se prognozează o scădere drastică până la 15 grade Celsius. Această variație semnificativă poate crea disconfort și necesită adaptare rapidă.

Elena Mateescu subliniază că această perioadă de vreme caldă va continua până la debutul săptămânii viitoare, după care se așteaptă o schimbare. Marți, în timp ce în sudul țării se vor înregistra temperaturi de până la 31 de grade Celsius, în vest și în centrul-nord vor apărea ploile, aducând cu ele temperaturi mai scăzute, în jur de 18-20 de grade Celsius.

Citeşte şi: Temperaturi peste cele normale în România, dar în special în sud şi sud-est, până aproape de jumătatea lunii mai. Prognoza meteo pentru minivacanţa de 1 mai şi de Paşte

Masa de aer rece va pătrunde treptat în țară, aducând temperaturi mai apropiate de normalul perioadei. Astfel, spre sfârșitul săptămânii viitoare, se așteaptă temperaturi mai scăzute, în jur de 15 grade Celsius în vest, centrul și nordul țării, și 15-20 de grade Celsius în sud și în sud-est.

„O masă de aer mai rece va aborda și zona țării noastre, astfel încât în a doua parte a săptămânii viitoare să ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar.  Vorbim de temperaturi mai coborâte, circa 15 grade în vest, centru și nord pentru ziua de joi, şi 15 grade sau cel mult 20 de grade, în sud și în sud-est. Este bine că va ploua, după cum știm vorbim de secetă pedologică în bună parte din țară şi, atunci, aceste precipitații cu siguranță își vor aduce un aport la ceea ce ar putea însemna refacerea, cel puțin la suprafață, a rezervei de apă din sol”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Această schimbare este binevenită, mai ales că țara se confruntă cu secetă pedologică. Precipitațiile prognozate vor contribui la refacerea rezervelor de apă din sol și vor ajuta la păstrarea echilibrului în natură. Cu toate acestea, Elena Mateescu avertizează că până la această răcire, trebuie să ne pregătim pentru zile foarte călduroase. Cea mai călduroasă zi din acest episod va fi luni, când temperaturile vor atinge între 25 și 33 de grade Celsius.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia consideră prezența navelor NATO în Marea Neagră drept o amenințare
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'