Avertisment pentru bărbaţii infectaţi cu COVIDUL lung. Coronavirusul ar putea afecta vasele de sânge, ceea ce ar avea consecinţe asupra anumitor părţi ale corpului.
Ryan Berglund, medic urolog la clinica din Cleveland, Ohio, a precizat că intra în posesia unor informaţii concludente despre starea de sănătate a persoanelor infectate cu noul coronavirus.
„Vasele de sânge care s-ar putea inflama ar putea provoca o obstrucţie şi ar afecta capacitate de a obţine erecţii. Cel mai îngrijorător lucru ar fi că disfuncţiile erectile ce au legătură cu boala ar fi un indicator al unei boli vasculare ascunse asociate COVID-19 „, a precizat Ryan Berglund, conform LA Times.
Experţii susţin că există trei factori care ar determina o posibilă legătură între virus şi disfuncţiile erectile: problemele cardiovasculare, precum întreruperea alimentării cu sânge, probleme mentale declanşate de COVID, precum stresul sau anxietatea, şi o stare de sănătate general proastă din cauza căreia oamenii devin mai vulnerabili la COVID şi simptomele infecţiei.
Citeşte şi: Virgil Musta, despre liniștea de dinaintea furtunii COVID-19. Când vine VALUL 4 în România
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a putea fi stabilită o legătură directă de cauzalitate, scrie Independent.
Din cercetarea publicată în mai în jurnalul medical „World Journal of Men’s Health” reiese că a fost descoperită o diferenţă în compoziţia de ţesut corporal în rândul celor care au contractat boala şi cei care nu fuseseră infectaţi.
Ranjith Ramasamy, directorul departamentului de urologie din cadrul Facultăţii de Medicină al Universităţii din Miami, este cel care a coordonat studiul. Cercetătorul susţine că disfuncţia erectilă este unul dintre posibilele „efecte ale virusului”. De altfel, autorii studiului susţin că sunt primii care au demonstrat prezenţa COVID-19 în penis, cu mult timp după infecţia virală iniţială.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii care „nu se plânseseră iniţial de astfel de probleme au dezvoltat disfuncţii erectile severe după debutul infecţiei cu COVID-19. Numai patru bărbaţi au fost implicaţi în studiu, doi dintre aceştia care fuseseră infectaţi cu virusul şi ceilalţi doi nu avuseseră această boală.
În schimb, Emmanuele Jannini, profesor de endocrinologie la Universitatea „Tor Vergata” din Roma, a susţinut că disfuncţia erectilă ar putea fi unul dintre simptomele COVID-ului lung.
Citeşte şi: Ce este COVIDUL LUNG şi care sunt cele 16 simptome. Avertismentul medicilor