„Dacă astăzi ar fi un cutremur de 7,4 pe Richter, ar fi un cataclism, ar fi apocalipsă pentru București și pentru România. Ar muri în jur de un milion de oameni. Eu sunt inginer constructor și când am terminat facultatea, am lucrat în mină la Anina și apoi am lucrat la Primăria Capitalei și m-am ocupat de expertizarea clădirilor afectate de cutremur”, a spus Marius Marinescu, pentru dcnews.ro.
„Vor cădea cel puțin jumătate din clădirile din București. Clădirile construite până-n 1930, blocurile de pe Bulevardul Magheru și Centrul Istoric, nu au fier beton, nu au structură de rezistență, toate pică. Mai cad majoritatea clădirilor care au fost construite până în 1977, pentru că până atunci clădirile erau construite să reziste la un cutremur de până în 7 pe scara Richter.
Atenție, până în ’77 au fost construite în jur de opt mii de blocuri, numărul de blocuri totale sunt 16.200 în București. Poate nu vor cădea opt mii, dar mare parte din ele ar cădea. În plus, mai sunt blocurile construite în ’90 pentru vânzare, între 1990 și 1992, când era un haos în domeniul construcțiilor, nu exista un control de specialitate, nu exista nimic și mulți dintre cei care au construit blocuri la momentul respectiv, le făceau pentru vânzare, nu să reziste la un cutremur de 8 pe Richter„, a mai explicat Marius Marinescu.