Între reacţiile alergice semnalate se numără erupţii cutanate şi senzaţia de arsură. Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London cercetează acum dacă boala poate reprograma sistemul imunitar uman, în mod similar altor boli.
Organizaţia comercială care reprezintă frizerii şi cosmeticienii şi-a avertizat profesioniştii să facă teste suplimentare la nivel cutanat pentru a evita eventuale acţiuni legale. Acestea sunt efectuate cu 48 de ore înainte de vopsirea efectivă a părului, scrie publicaţia The Week.
O femeie care folosea aceeaşi vopsea de păr de mai mulţi ani a avut o reacţie la un astfel de test după ce s-a vindecat de Covid-19 în luna ianuarie. Salonul pe care îl frecventează a precizat că patru clienţi au avut aceeaşi problemă de când testele au devenit obligatorii pentru toţi clienţii.
În România, medicul Carmen Panaitescu Bunu, medic primar Alergologie și Imunologie Clinică, afirma în urmă cu câteva luni că cei care au alergie pot avea reacții severe de tip anafilactic la vaccin, cu roșeață, reacție cutanată, scădere de tensiune, umflături ale ochilor și ale limbii.
„Anafilaxia este tradusa prin reactie grava indusa de un alergen. Poate sa apara din cauza unui vaccin, medicament sau aliment. Nu se pune problema ca orice persoana alergica la praf sau la polen, de exemplu, sa nu poata face vaccinul.
Este vorba despre pacienti cu reactii anafilactice in trecut, dovedit din faptul ca au avut astfel de reactii pentru ca au facut alte vaccinuri, au luat medicamente sau sunt alergici la alimente care dau alergii grave – alune, lapte, soia. Mai exact, sunt pacienti carora le-a fost recomandat sa poarte la ei acele dispozitive cu adrenalina, stiindu-se ca au risc de anafilaxie,” a transmis Carmen Panaitescu Bunu.