Avertismentul îngrijorător lansat de Ursula von der Leyen pentru această iarnă! UE riscă să nu poată asigura suficiente rezerve de gaz

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, avertizează că există posibilitatea ca Uniunea Europeană să nu poată asigura suficiente rezerve de gaz pentru iarna 2023-2024.
Alina Costache
09 nov. 2022, 22:12
Avertismentul îngrijorător lansat de Ursula von der Leyen pentru această iarnă! UE riscă să nu poată asigura suficiente rezerve de gaz

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că Uniunea Europeană se confruntă cu riscul de a nu reuşi să-şi asigure suficiente rezerve de gaz pentru iarna 2023-2024, în condițiile în care există riscul ca Rusia să taie gazele pentru Europa.

Aceasta a susținut un discurs în faţa Parlamentului European la Bruxelles, unde a avertizat că obţinerea resurselor de energie pentru iarna anului viitor „va fi chiar mai dificilă” decât în 2022.

După invadarea rușilor în Ucraina, UE a încercat să înlocuiscă importurile de energie furnizate de Rusia și să devină independentă de gazul rusesc.

Uniunea Europeană a impus o serie de măsuri restrictive împotriva Rusiei, inclusiv sancțiuni individuale, sancțiuni economice și măsuri diplomatice.

Dependența UE de importurile de energie rusești, în special de petrol și de gaze naturale, reprezintă preocupările din sfera politicii legate de siguranța alimentării cu energie la nivel mondial.

Potrivit Agenției Federale pentru Rețele, aproximativ 55% din gazul importat provine în prezent din Rusia, astfel încât dependența este deosebit de mare în comparație cu alte țări europene.

Citiți și: Volodimir Zelenski, discuție de urgență cu Ursula von der Leyen. Ce a mai cerut de această dată oficialul de la Kiev

Ursula Von der Leyen a avertizat că o tăiere completă a aprovizionării cu gaz rusesc a Uniunii Europene, un deficit în aprovizionarea globală cu gaz natural lichefiat (GNL) şi cererea în creştere de GNL datorită refacerii economice a Asiei ar putea face ca blocul comunitar să-şi rateze ţintele de umplere a depozitelor înainte de iarna viitoare.

Preşedinta Comisiei Europene a spus că trebuie să se ia măsuri urgente şi a făcut referire la noile atribuţii propuse pentru a aproba cât mai repede proiectele de energie regenerabilă pentru a evita eventuale probleme de aprovizionare.

Statele membre ale Uniunii Europene au decis recent reducerea voluntară a consumului de gaze naturale cu 15% în această iarnă, de teama că Rusia va opri livrările de gaz.

Totodată, Ursula Von der Leyen a vorbit și despre importanţa susţinerii industriei europene în contextul preţurilor în creştere ale energiei. Ea a făcut referire la decizia Comisiei Europene de a relaxa regulile stricte privind ajutoarele de stat pentru a ajuta companiile aflate într-o situație dificilă.

Citiți și: Nicolae Ciucă, vești bune pentru români după întrevederea cu Ursula von der Leyen: „România, mai aproape de aderarea la Spațiul Schengen”
 

 

 

 

 

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 490 de lei pe zi. Angajatorul oferă în plus cazare și mâncare. Nu e nevoie de studii superioare
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”
substantial.ro
Doi bărbaţi arestaţi după ce au introdus droguri din Olanda pentru a le vinde la festivaluri de muzică
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!