Avertismentul lui Funeriu a devenit viral pe Facebook. „Așa cum arată lucrurile azi, în 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR… La fel ca în 2000 când Iliescu a fost soluția proastă, preferabilă lui Vadim.
PNL și USR – PLUS! Nu vă mai canibalizați, nu vă mai cotonogiți! Faceți un proiect politic comun: PNL să scape de uscăturile care au uselismul în sânge iar USRPLUS să scape de mesianici adolescentini în căutare de imagine publică și puneți-vă serios pe guvernare! Nu vă cere nimeni să vă iubiți tandru, vrem doar să vedem coerență și profesionalism, ambele absente încă. Altminteri în 2024 va fi prăpăd și chiar că PSD va câștiga cu 70%!
PS: în caz că nu v-ați prins, eliminarea șoșoacei și, probabil, a altor asemenea personaje are în spate un mesaj clar: ”nu suntem descreierați, suntem doar patrioți”, a scris daniel Funeriu pe Facebook.
Avertismentul lui Funeriu privind Educaţia: „Aş testa toţi profesorii”
Invitat în dezbaterea de vineri Deșteptarea României, fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a întors camera video, în timpul emisiunii, către un colț al camerei în care arăta tabla lui de acasă unde continuă lecțiile începute la școlă.
”Educația nu se face doar la școală. Și părinții se pot implica în educarea copiilor”, consideră Daniel Funeriu.
În opinia sa, primul pas pentru a reforma învățământul românesc ar fi testarea, apoi, instruirea timp de un an și, în final, reevaluarea tuturor profesorilor:
“Două chestiuni ar trebui făcute imediat: În vara asta, aș evalua, aș da examene tuturor profesorilor din România.
Odată această evaluare dată, aș oferi fiecărui profesor timp de un an, din fonduri europene, o formare profesională adaptată lui. Din evaluare vezi exact ce-i lipsește unui anumit profesor. Fiecărui profesor i-aș da o pregătire, o formare în funcție de ceea ce îi lipsește, iar peste un an l-aș reevalua.
Dacă din nou este nepregătit, l-aș da afară”, spune Daniel Funeriu. Despre acest an şcolar, Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a declarat marți, pentru B1 TV, că anul școlar în România ar trebui lungit, adică vacanța de vară să nu mai țină trei luni, ci două.
Acesta a explicat că măsura e benefică nu doar în actualul context, pentru recuperarea lecțiilor ce au fost pierdute prin învățământul online, ci și pe termen lung.