Avertismenul terifiant al unui cercetător din Elveţia. Sai Reddy de la institutul tehnologic federal ETH Zurich avertizează cu privire la posibilitatea apariției unei noi „super variante” a coronavirusului care ar putea combina toate tulpinile existente.
Citeşte şi Germania a anunţat oficial valul patru al pandemiei de coronavirus
„Este foarte probabil să apară o nouă variantă și să nu ne mai putem baza doar pe vaccinuri”, spune cercetătorul, Sai Reddy, potrivit Swissinfo.ch
De asemenea, omul de ştiinţă susţine că o astfel de tulpină ar ajunge cu siguranță în Elveția iar autorităţile ar trebui să fie pregătite.
„De aceea trebuie să ne pregătim pentru mai multe vaccinări în următorii câțiva ani, care vor fi continuu adaptate la noi variante”, a mai spus cercetătorul.
Acesta a mai precizat că am putea vorbi despre o nouă fază a pandemiei dacă variantele de coronavirus din Africa de Sud și din Brazilia devine mai contagioase.
„Dacă Beta sau Gamma devin mai contagioase sau dacă Delta dezvoltă mutații, atunci am putea vorbi despre o nouă fază a pandemiei. Aceasta ar deveni marea problemă a anului viitor. COVID-22 ar putea fi chiar mai rău decât ceea ce trăim acum”, a mai spus imunologul, potrivit AlephNews.
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, spune că în perioada următoare numărul cazurilor zilnice de infectări cu virusul SARS-COV 2 va creşte foarte mult. De asemenea, se aşteaptă la o „suprasolicitare pe zona de terapie intensivă COVID, mai ales în anumite părți din țară”.
„Dacă ne uităm la raportul de azi și analizăm în funcție de datele de săptămâna trecută și de acum o săptămână, vedem o creștere de aproximativ 60% a numărului de cazuri de la o săptămână la alta, la aceleași zile de raportare și cu un număr de teste relativ similar. Aceasta indică o creștere destul de accelerată a numărului de cazuri, ceea ce înseamnă că vom depăși numărul de 1.500 de cazuri zilnice în două săptămâni.
Mă îngrijorează faptul că acestea sunt cazurile depistate. Să nu uităm că pe lângă aceste cazuri sunt persoane care se testează la domiciliu și nu raportează aceste teste din varii motive și ajung să fie internate cu forme severe, în momentul în care practic au nevoie de terapie intensivă”, a precizat dr. Beatrice Mahler pentru Ziare.com.
Până duminică, 22 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.090.925 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.051.987 de pacienți au fost declarați vindecați.