VREMEA SE RĂCEŞTE brusc. Avertizare meteo COD GALBEN DE PLOI TORENŢIALE şi GRINDINĂ

Meteorologii au emis avertizare cod galben de ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice şi căderi de grindină pentru mai multe judeţe. Şi veştile pentru următoarele zile nu sunt bune. Vremea se înrăutăţeşte în toată ţara. Luni, cerul va fi acoperit de nori o bună parte a zilei şi vor cădea averse, posibil însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării. Marţi, vremea rea se instalează în toate regiunile ţării.
Alina Andrei
21 sept. 2014, 10:18
VREMEA SE RĂCEŞTE brusc. Avertizare meteo COD GALBEN DE PLOI TORENŢIALE şi GRINDINĂ

Meteorologii au emis mai multe avertizări COD GALBEN. Astfel, intre orele 13:15 si 15:30, local in judetul Maramures, indeosebi in zona delimitata de localitatile Farcasa, Valea Chioarului, Copalnic Manastur, Targu Lapus, Sacalaseni si in zona delimitata de localitatile, Sapanta, Rona de Sus, Repedea, Viseu de Jos, Ocna Sugatag, Firiza, se vor semnala cantitati de apa ce vor depasi local 20…25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice, izolat grindina de dimensiuni mici. Meteorologii anunţă că în zona a mai plouat, iar din date radar s-au cumulat in ultimele 3 ore cantitati de apa de pana la 30 l/mp.

Intre orele 12:40 si 14:30, în nord-estul judetului Satu-Mare, indeosebi in zona delimitata de localitatile: Homorodu de Mijloc, Barsau de Sus, Crucisor si in zona Halmeu, Turulung, Livada, Orasu Nou, Certeze, Camarzana, Turt, Batraci, se vor semnala cantitati de apa ce vor depasi local 20…25 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice, izolat grindina de dimensiuni mici.

În zona a mai plouat, iar din date radar s-au cumulat in ultimele 3 ore cantitati de apa de pana la 38 l/mp.

PROGNOZA METEO. Vremea se răceşte în toată ţara. Temepraturile vor scădea cu până la 12 grade Celsius. 

Luni, cerul va fi acoperit de nori o buna parte a zilei si vor cadea averse, posibil insotite de descarcari electrice, pe arii extinse in vestul, in centrul si in nordul tarii, unde local ploi abundente lasa in urma cantitati de apa ce local trec de 20-25 de l/mp, iar izolat vor fi chiar mai mult de 35-40 de l/mp. In celelalte regiuni ploua local. Vantul prinde putere in majoritatea zonelor, iar la munte sufla destul de tare. Maximele, in scade in regiunile intracarpatice, se vor situa in general intre 17 de grade in Dealurile de Vest si 27 grade in sudul Munteniei, unde mai putem vorbi inca de temperaturi usor peste cele normale.

VREMEA IN CAPITALA. Si in Bucuresti norii intuneca cerul din cand in cand si lasa ploi temporare, mai ales seara dar si in noaptea de luni spre marti. Vantul nu deranjeaza prea tare, iar in termometre se aduna pana dupa amiaza in jur de 26 grade.

PROGNOZA METEO. Marti, vremea se raceste in toata tara, astfel incat dupa amiaza termometrele arata maxime sub mediile multinuale specifice ultimei decada a lunii septembrie, vorbim asadar despre maxime ce pleaca de la 13 grade si ajung la 19 grade. Norii si ploile acopera inca o mare parte a tarii, iar local se mai pot aduna cantitati de apa insemnate, in timp ce vantul sufla turbuloent in majoritatea zonelor.

VREMEA IN CAPITALA. Si in Bucuresti vremea se raceste accentuat, astfel incat dupa temperaturi de vara marti termometrele arata cel mult 16-17 de grade, temperaturi mai potrivite pentru a doua decada a lunii octombrie. Aspectul de toamna mai tarzie e completat de cerul incarcat de nori mai multe ore si ploaia ce cade temporar.

COD GALBEN DE INUNDAŢII

Hidrologii au emis atenţionare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din nordul ţării. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Atenţionarea de inundaţii este valabilă în intervalul 21.09.2014 ora 10:30 – 21.09.2014 ora 20:00. Potrivit INHGA, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE pe râurile mici din bazinul Lăpuşului (cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul mijlociu şi inferior al Lăpuşului) – judeţul Maramureş, pe unii afluenţi mici ai Someşului din judeţele Sălaj şi Maramureş şi pe unele râuri mici din bazinul Someşului Mare (cu probabilitate mai mare pe afluenţii de dreapta ai Someşului Mare) – judeţul Bistriţa-Năsăud.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
Playtech.ro
I-a ARUNCAT PISICILE de la balcon iubitei sale! Fanii, șocați: ”Mizerie umană ce ești!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Leon Panetta critică deficiențele de securitate în încercarea de asasinare a lui Donald Trump în Pennsylvania
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'