NINSORI, PLOI ŞI VÂNT înainte de Paşte. Avertizare meteorologică a fost PRELUNGITĂ pentru jumătate de ţară

Ninsori abundente şi ploi însemnate cantitativ au căzut în ultimele zile în România. La munte se intervine cu utilaje de deszăpezire. Şi veştile meteorologilor nu sunt prea bune. Administratia Nationala de Meteorologie a anunţat ploi moderate cantitativ în perioada 18 aprilie, ora 06 – 19 aprilie, ora 09 pentru jumătate de ţară.
Romania TV
17 apr. 2014, 11:11
NINSORI, PLOI ŞI VÂNT înainte de Paşte. Avertizare meteorologică a fost PRELUNGITĂ pentru jumătate de ţară

Ninsori abundente şi trafic de coşmar cu doar câteva zile înainte de Paşte. Circulaţia se face în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Este cod galben de ninsori, ploi şi vânt puternic.

La Rânca este viscol ca în plină iarnă. Drumul spre staţiune este acoperit de zăpadă, iar mai multe maşini nu au mai putut înainta. Pentru că turiştii care vor petrece Paste la Rânca încep să apară, drumarii au început să intervină cu utilajele. 

În Olt inundaţiile le dau bătăi de cap localnicilor. Peste 100 de case au fost inundate din cauza ploilor abundente. Oamenii sunt disperaţi, pentru că în loc să se pregătească de Paşte trebuie să scoată apa din curţi.

AVERTIZARE COD GALBEN DE PLOI ŞI VÂNT

În perioada 18 aprilie, ora 06 – 19 aprilie, ora 09 va ploua în sudul, centrul şi estul ţării. Cantităţile de apă cumulate vor fi de 15…20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp, în cursul zilei în Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură, iar noaptea în Moldova, vestul şi nordul Olteniei.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, temporar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge la rafală 55…60 km/h, iar în zona Carpaţilor Orientali vor depăşi 70 km/h.

În perioada 17.04.2014 ora 13:00 – 19.04.2014 ora 18:00 se aşteaptă creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu mijlociu si inferior, afluenti Olt inferior, Calmatui, Vedea, afluentii Argesului inferior, Prahova si Buzau.

Vezi: Atenţionarea hidrologică pentru mai multe râuri din ţară. Vezi zonele vizate de COD GALBEN

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunţat că se instituie COD GALBEN începând din data de 17.04.2014 ora 13:00 pe Vedea superioara si pe Calmatui (judetele Olt si Teleorman) si începând cu data de 18.04.2014 ora 10:00 pe Teleorman, Neajlov si Sabar (judetele Teleorman, Dâmbovita, Giurgiu si Ilfov), pe Prahova si unii afluenti (judetul Prahova) si pe afluentii Buzaului mijlociu si inferior din judetul Buzau.

Se mentine COD GALBEN  pe râurile din bazinele hidrografice: Caras, Nera, Cerna (judetul Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu – sector aval Sadu (judetele Gorj si  Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Gorj, Dolj si Mehedinti), pe Oltet (judetele Gorj si Vâlcea) si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Gorj, Olt,  Vâlcea si Dolj.

Citeşte şi: Ninsori abundente şi TRAFIC DE COŞMAR înainte de Paşte. Stratul de ZĂPADĂ a depăşit 50 de centimetri

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri si pe cursurile de apa necadastrate.

Izolat, în intervalul 18.04.2014 ora 16:00 – 19.04.2013 ora 18:00 se pot produce cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor în jurul COTELOR DE ATENTIE si pe alte râuri mici din jumatatea de sud a Moldovei.

VEZI şi VREMEA DE PAŞTE

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Daniel Tudorache, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în „Dosarul diamantelor”
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'