Avertizare „wintercast” de vreme severă. Când începe să ningă în Bucureşti, se va depune strat de zăpadă. Luni, maxime de -5 grade Celsius

Iarna se întoarce în acest weekend cu ninsori pe arii extinse, inclusiv în sudul țării, și temperaturi minime sub pragul de ger în mai multe regiuni. Nici locuitorii Capitalei nu sunt feriți de următoarea ninsoare. Săptămâna viitoare se anunță, însă, o nouă încălzire a vremii.
Filip Stan
18 ian. 2024, 13:41
Avertizare

Vremea se schimbă în acest weekend, se va depune din nou strat de zăpadă în Bucureşti. Vineri se face mai cald și se ating 14 grade. Acum ar trebui să fie cel mult 3 grade în zona Capitalei. Înnorările persistă, vântul va fi activ, iar pe seară o să ploua. În noaptea următoare ploile se transformă în lapoviță și ninsoare şi în Buucreşti.

Sâmbăta se răcește simțitor și vor fi doar 2 grade la orele amiezii. Cerul rămâne acoperit, iar în prima parte a zilei o să ningă.

De altfel, şi meteorologii Accuweather au emis un nou cod de iarnă severă – ger și ninsori – valabil pentru mai multe zone din România. Până vineri, 19 ianuarie 2023, temperaturile vor avea valori mai crescute pentru normalul acestei perioade.

Un nou val de ger peste România. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade de la o zi la alta. De când revin ninsorile și viscolul

Joi, 18 ianuarie 2023, maximele vor varia și vor ajunge până la 15 grade Celsius, cu aproape 10 grade mai mult decât normalul perioadei.  În sud-est vor fi posibile valori de până la 12 grade Celsius. Valorile termice pentru București ar putea ajunge până la 13 grade Celsius. Însă vremea începe să se răcească de vineri, mai ales în nordul țării, acolo unde valorile din termometre nu vor depăși 3-4-5 grade Celsius.

Avertizare meteo Accuweather – ger și ninsori în România

În noaptea de vineri spre sâmbătă – 19 spre 20 ianuarie 2023-  sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță, după care ninsori. Meteorologii Accuweather au emis o avertizare meteo de vreme rea și ninsori în București. O să ningă sâmbătă, 20 ianuarie 2023, de la ora 7:00 la ora 11:00. Duminică, 21 ianuarie 2023, vremea rămâne rece cu maxime de 1-2 grade Celsius și minime apropiate de pragul înghețului.

 

Ninsoare abundentă anunțată în București. Grosimea estimată a stratului de zăpadă care se va depune în interval de câteva ore

Meteorologii au actualizat prognoza valabilă în România până la sfârșitul săptămânii în curs, anunțând o repriză de ninsoare abundentă în Capitală. Cerul va fi acoperit de nori în București începând din seara zilei de vineri, 19 ianuarie. Ploaia inițială se va transforma în ninsoare în noaptea de vineri spre sâmbătă, 20 ianuarie.

Urgia albă mătură din nou România! Elena Mateescu anunț de ultimă oră despre cum va fi vremea în următoarele zile

Zăpada se va acumula în Bucureşti fără încetare sâmbătă, până în jurul orei 16.00, astfel că repriza de ninsoare va depăși 12 ore, potrivit aplicației Weather, aflate în portofoliul gigantului tech Microsoft.

Potrivit aceleiași surse, stratul de zăpadă depus în București în cursul zilei de sâmbătă va fi de 12-14 centimetri. Ulterior, cerul se va însenina în Capitală, dar temperatura maximă nu va depăși 0 grade Celsius, urmând a coborî până la -8 grade în noaptea zilei de duminică și la -13 grade Celsius în noaptea zilei de luni, 22 ianuarie. Temperaturi pozitive se vor înregistra din nou în București în cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie.

Presiunea atmosferică va crește în a doua parte a weekend-ului și la începutul săptămânii viitoare, iar vremea va deveni rece. Datorită zăpezii depuse anterior, nopțile și diminețile vor fi geroase în mai multe zone din țară. Temperaturile minime vor scădea până la -15°C și chiar mai puțin în zonele depresionare.

De asemenea, în sudul Câmpiei Române este posibilă apariția inversiunilor termice persistente și a ceții, ceea ce va menține temperaturile coborâte și parcursul zilei.

Vreme mai caldă de la mijlocul săptămânii viitoare
O altă depresiune atlantică va afecta țara noastră pe la mijlocul, aducând o creștere rapidă a temperaturilor. Se pare că, local, se vor atinge peste 10°C. Unele modele meteorologice estimează maxime chiar mai ridicate, de până la 16 – 18 grade, dar există și scenarii mai moderate.

Totuși, chiar dacă vin și zile mai calde, circulația atmosferică nu sugerează o încălzire de lungă durată a vremii. Iarna ne mai poate aduce și alte surprize.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Februarie va avea temperaturi mai mari decât cele obişnuite

Temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, spun meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) în prognoza pentru perioada 15 ianaurie – 12 februarie.

15 – 22 ianuarie
Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale şi local în cele sud-vestice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

22 – 29 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în extremitatea de nord-est a ţării. Cu excepţia regiunilor nordice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în jumătatea sudică a ţării, inclusiv în Bucureşti

29 ianuarie – 5 februarie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi deficitare.

5 – 12 februarie
Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui specific pentru acest interval, posibil uşor excedentar în regiunile sud-estice.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cu ce medicamente nu trebuie să pleci în vacanță în 2024. Sunt interzise în aceste țări
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
SUA SUSPENDĂ MANEVRELE MILITARE CU GEORGIA DIN CAUZA APROPIERII DE RUSIA
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!