Primele RAIDURI AERIENE ale Rusiei, în Siria: 36 de morţi, inclusiv copii GALERIE FOTO UPDATE

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă surse citate de CNN.  Rusia a anunţat ambasada SUA din Bagdad înainte cu o oră de atac. În urma atacurilor, cel puţin 36 de persoane, inclusiv 5 copii, şi-au pierdut viaţa.
Alina Costache
30 sept. 2015, 12:56
Primele RAIDURI AERIENE ale Rusiei, în Siria: 36 de morţi, inclusiv copii GALERIE FOTO UPDATE

Update 19:15 SUA au primit din partea Rusiei o notă de avertisment cu o oră înainte de declanşarea loviturilor aeriene în Siria. Rusia a trimis o notă de avertisment şi Israelului, informând statul evreu că se pregăteşte să execute lovituri aeriene în Siria, potrivit unei oficialităţi israeliene, citată de AFP.

Update 17:46 Comitetul ocal (LCC) a informat că rebelii care monitorizează comunicaţiile radio au auzit piloţi de avioane vorbind ruseşte. Activiştii sirieni susţin că niciuna dintre zonele bombardate de către avioanele ruse nu este controlată de Statul Islamic şi că populaţia din aceste zone a suferit pagube importante.

Update 17:45 Rusia a executat lovituri aeriene în cinci oraşe din Siria, între care Zafaraneh, Rastan, Talbiseh, Makarmia and Ghanto, aflate la Nord de Homs. 36 de persoane, inclusiv 5 copii au murit  în urma acestor atacuri, potrivit LCC (Comitetul de Coordonare Local).

Update 17:05 Putin a explicat acţiunile militare din Siria afirmând că singura cale corectă pentru combaterea terorismului sunt loviturile preventive pentru distrugerea teroriştilor din teritoriile pe care le-au ocupat în Siria. Putin s-a arătat încrezător şi în faptul că preşedintele sirian Bashar al-Assad îşi dă seama că, în Siria, va fi nevoie de reforme politice şi dialog politic şi social. 

Update 16:42 Ambasadorul Siriei la Moscova, Riyad Haddad, a afirmat că centrul de coordonare (pentru Rusia, Irak, Iran şi Siria) a loviturilor împotriva poziţiilor SI din Siria se află în Irak, potrivit Tass.

Update 16:23 Loviturile aeriene ale Rusiei vizează echipament militar, centre de comunicaţie, vehicule, armament şi depozite de combustibil pentru vehiculele islamiştilor, potrivit rt.com

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, aviaţia militară rusă a atacat poziţii teroriste din zona oraşului Homs, în sud-vestul Siriei. Informaţiile au fost confirmate de oficiali din cadrul Administraţiei Statelor Unite.

Bombardamentele au fost iniţiate imediat după ce Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, a aprobat în unanimitate cererea preşedintelui Vladimir Putin de a folosi Forţele Aeriene în Siria. Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a cerut Rusiei asistenţă militară în confruntările cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Senatul rus autorizează utilizarea forţelor armate în Siria, la cererea preşedintelui Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marţi pe omologii săi din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, care fac apel în mod frecvent la înlăturarea liderului sirian Bashar al-Assad.

Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, înlăturarea regimului din Siria, însă Vladimir Putin a respins ideea, pledând pentru stabilitate în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Anunțul momentului pentru toți clienții Digi RCS RDS, Vodafone și Orange. A devenit obligatoriu în România
Capital.ro
Se TAIE ajutoarele. Statul nu mai plătește niciun ban. Nu poți refuza scrisoarea
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Românii care merg în Grecia, sfaturi de aur. Cum să nu risipească banii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
VERDICT BĂSESCU. Nimeni nu credea că vom trăi momentul: N-a picat din cer
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat din Iași cercetat pentru muncă forțată a trei persoane cu dizabilități
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'