Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Buzău: două persoane au murit UPDATE

Un bărbat din Nehoiu a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un avion de mici dimensiuni, prăbușindu-se într-o zonă greu accesibilă din localitate. Autorităţile confirmă prăbuşirea aeronavei şi precizează că două persoane şi-au piedut viaţă în accident. Victimele sunt doi oameni de afaceri români.
Romania TV
15 mai 2019, 13:08
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Buzău: două persoane au murit  UPDATE

UPDATE: Cercetările în cazul avionului prăbuşit la Nehoiu au fost preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, un procuror îndreptându-se spre locul accidentului în care au murit două persoane, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

„Nu ştiu cine le-a dat aprobare de zbor, vremea era absolut imposibilă, ploua şi plafonul de nori era foarte jos”, a mai spus Cozma.

UPDATE: Pilotul avionului de mici dimensiuni prăbuşit miercuri după-amiază în zona barajului Siriu este un cunoscut om de afaceri din Cluj. Mihai Covaciu este un dezvoltator imobiliar care a investit masiv în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj.

Omul de afaceri este un pasionat al zborului si deţine brevet de mai bine de 5 ani. Miercuri a plecat de pe aerodronul din Ghimbav cu un client căruia i-a vândut o casă la Râşnov, Liviu Bucăţică, un afacerist din Constanţa. Se pare că acesta din urmă a făcut o vizită la Râşnov pentru a vedea stadiul construcţiei. Mihai Covaciu s-a oferit să-l ducă la Constanţa şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare acesta a dispărut de pe radar.

Doi afacerişti cunoscuţi în România au murit în accidentul aviatic din Buzău. Primele imagini de la locul prăbuşirii

UPDATE: Potrivit primarului din Nehoiu, Ionuţ Milea, asupra celor două victime, doi bărbaţi, ar fi fost găsite documente din care ar reieşi că ar fi din Cluj-Napoca.

„E totul plin de fiare acolo, nu putem desluşi mare lucru. Din documente, reiese că victimele ar fi din Cluj-Napoca. E o zonă greu accesibilă, am mers cu maşina, apoi pe jos vreo 40 de minute „, a declarant primarul oraşului Nehoiu.

Informaţia că cele două victime ar fi din Cluj-Napoca nu este confirmată şi de Poliţia Buzău, care precizează că va veni cu detalii odată ce procurorul de caz va ajunge la locul accidentului.

Totodată, există informaţii că aparatul de zbor ar mai fi fost implicat într-un incident în urmă cu 3 ani, la Topoloveni, când pilotul s-ar fi salvat, dar şi că avionul nu ar fi fost omologat să efectueze zboruri în spaţiul aerian românesc.

În zona accidentului, a plouat torenţial în ultimele ore şi a bătut vântul cu putere, vremea fiind nefavorabilă încă din cursul zilei de marţi.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat că nu ştiu de existenţa vreunei aprobări de survol.

„În momentul de faţă nu se cunoaşte că ar exista aprobare pentru survol în zonă. Două persoane sunt decedate, dar nu se ştie indentitatea lor. Nu se ştie locul de unde a decolat, epava a fost găsită acum 10 minute. Foarte urâtă este vremea. De noaptea trecută a plouat continuu, iar plafonul de nori e destul de jos, însă nu a fost furtună”, a spus Gabriel Cozma.

UPDATE: Potrivit IGSU, forţele de intervenţie şi salvare au găsit locul accidentului, iar din primele informaţii de la faţa locului se confirmă decesul a două persoane. Locul respectiv este în zona Barajului Siriu.

„Din primele informaţii au fost identificate două victime decedate”, a mai transmis IGSU.

Conform purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, avionul s-a prăbuşit în arealul geografic al satului Valea Nehoiului, care aparţine de oraşul Nehoiu. Reprezentantul Prefecturii Buzău a menţionat că apelul la 112 a fost făcut de un cioban.

ŞTIRE INIŢIALĂ: 

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, un localnic din Nehoiu a sunat, în jurul orei 15.30, la 112 şi a anunţat că a văzut o aripă dintr-un avion ce pare de mici dimensiuni.

Descoperirea a fost făcută într-o zonă greu accesibilă.

„A zis că a văzut o aripă, aşa se pare, dintr-un avion, dar care nu este de mari dimensiuni. Nu a văzut vreo prăbuşire. Forţele de ordine au plecat în zona respectivă pentru efectuarea recunoaşterii şi pentru intervenţie în cazul în care este nevoie”, au declarat sursele citate, potrivit Mediafax.

Spre locul indicat au plecat poliţişti, pompieri, jandarmi şi echipaje de la Ambulanţă.

Spynews
Ce le-a transmis ispita Anamaria de la Insula iubirii lui Claudiu și Simonei după ce au decis să plece separat, dar s-au împăcat ulterior: „Lui nu am ce să îi reproșez”. A recunoscut că a fost atrasă de el
Bzi.ro
Anna Lesko a încins atmosfera pe plajă, în costum de baie! Artista arată senzațional la 45 de ani!
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care vor avea o lună octombrie de vis. Totul le merge ca uns
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Se întâmplă pe 24 august. Nu mai e cale de întoarcere
Playtech.ro
Ce a făcut o pensionară după ce a văzut o pensie de 5 ori mai mare pe decizia de recalculare. A sărit de la 1.900 la...
DailyBusiness
Se poate merge la hotel, pe litoral, cu 38 DE LEI PE NOAPTE! Care e cea mai ieftină stațiune
Adevarul
Silver, soldatul rus care și-a aruncat în aer comandanții și a dezertat la ucraineni. „Nu am vrut să mor pentru Putin”
Spynews
Vlăduța Lupău își botează astăzi fiul! Artista trăiește emoții intense: ”Totul frumos organizat” | FOTO
Spynews
Dana Roba, mesaj dureros, după ce relația cu Beniamin a luat sfârșit! Make-up artistul trece prin momente dificile: ”Înainte de a răni un om...”
Evz.ro
Alimentele care ne ucid. Le consumăm zilnic
Ego.ro
Previziuni numerologice! Află modul unic prin care ești influențat azi!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
wowbiz.ro
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai pot...”
Cancan.ro
Alertă de vreme severă în România! Meteorologii Accuweather anunță ce se va întâmpla între 22 august și 2 septembrie
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Moarte cumplită pentru un curier, presupus român, în Marea Britanie. Acesta a fost târât aproape 1 km, după ce a încercat să oprească un hoț care îi furase duba
Capital.ro
Veste cumplită despre Monica Pop. România a izbucnit în lacrimi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Divorțul anului 2024: Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au spus adio. Care sunt motivele despărțirii
MediaFlux
TRUMP se RĂZBUNĂ! Ce i-a FĂCUT Kamalei Harris. Susținătorii său au rămas UIMIȚI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...