Avionul EgyptAir: Ministerul Aviaţiei Civile confirmă găsirea unor rămăşiţe ale pasagerilor cursei egiptene

Ministerul Aviaţiei Civile din Egipt a confirmat vineri că marina militară a găsit rămăşiţe umane considerate a aparţine pasagerilor avionului companiei EgyptAir prăbuşit joi dimineaţă în estul Mediteranei, în timp ce efectua o cursă Paris - Cairo, transmite Reuters.
Filip Stan
20 mai 2016, 16:24
Avionul EgyptAir: Ministerul Aviaţiei Civile confirmă găsirea unor rămăşiţe ale pasagerilor cursei egiptene

„Marina militară egipteană a reuşit să recupereze mai multe rămăşiţe ale avionului, unele dintre obiectele pasagerilor, rămăşiţe umane şi scaune de avion. Căutarea continuă’, a indicat ministerul într-un comunicat.

Ministrul elen al apărării, Panos Kammenos, a anunţat anterior că primele resturi găsite ale avionului EgyptAir prăbuşit joi în Mediterana sunt ‘un membru de om, două scaune şi una sau mai multe valize’, recuperate la sud de locul în care a fost pierdut semnalul aparatului.

Oficialul grec a precizat că informaţiile i-au fost furnizate de autorităţile egiptene, care coordonează operaţiunile de căutare.

Potrivit Reuters, preşedintele companiei EgyptAir, Safwat Moslem, a declarat vineri la televiziunea de stat egipteană că operaţiunile actuale de căutare se desfăşoară pe o rază de 40 mile (64 km), care va fi extinsă dacă va fi necesar, scrie Agerpres.

Aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, sub supraveghere pentru detectarea oricărui salariat radicalizat

Anchetatorii francezi pregătesc unele măsuri, precum controlul personalului salariat ce are acces la avioane şi analizarea supravegherii video, la aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle, aflat deja sub înaltă supraveghere după atentatele din 2015 pentru detectarea eventualilor salariaţi radicalizaţi, relatează vineri AFP.

Citeşte şi: Hillary Clinton: Avionul EgiptAir dispărut, un act TERORIST

După atacurile jihadiste înregistrate anul trecut la Paris, autorităţile au decis să analizeze mai atent cele 86.000 de autorizaţii de acces în zona considerată „rezervată” a aeroportului Roissy-Charles de Gaulle, cel de pe care decolase avionul companiei EgyptAir care s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi în estul Mării Mediterane, având 66 de persoane la bord.

În total, în perioada ianuarie 2015 — aprilie 2016, unui număr de peste 600 de persoane li s-a retras această autorizaţie sau li s-a refuzat acordarea sau reînnoirea ei. Printre ele, 85 au fost suspectate de radicalizare, conform autorităţilor franceze.

Pentru identificarea acestor persoane, autorităţile se leagă de fiecare detaliu: refuzul unui salariat de sex masculin de a se adresa unei femei sau de a primi sfaturi din partea sa este suficient pentru a motiva retragerea unui astfel de permis.

Începând de joi, personalul la sol care a avut ocazia de a se apropia de avionul companiei aeriene egiptene, prăbuşit în Mediterana, este audiat de anchetatori. Aceştia din urmă nu privilegiază pentru moment nicio ipoteză.

Jandarmeria transporturilor aeriene (GTA), poliţia de frontieră (PAF) şi serviciile de informaţii lucrează în prezent pentru a reconstitui filmul evenimentelor care au precedat prăbuşirea avionului Airbus A320.

Măsurile de siguranţă şi securitate la aeroportul Roissy ”au fost corectate”, a declarat pentru AFP o altă sursă apropiată acestui dosar. În opinia sa, ”ipoteza teroristă nu este exclusă, dar mai mult sub forma unei acţiuni umane decât a unei bombe”.

Misiunea anchetatorilor este complicată şi de faptul că înainte de a decola de la Paris, aparatul trecuse prin Egipt, Eritreea şi Tunisia.

Potrivit unei surse aeroportuare, nicio altă încărcătură nu a fost îmbarcată la aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, iar bagajele din cala avionului şi cele de umăr au fost ”inspectate şi filtrate 100%”. Ipoteza introducerii unei încărcături explozive la Roissy pare aşadar ”extrem de improbabilă”.

Începând din luna noiembrie, noi măsuri de control au fost introduse în toate aeroporturile din Franţa.

”Pasagerii şi bagajele de cală sunt controlate prin trei sisteme succesive. După un prim control cu sistemele de scanare, 30% dintre bagajele considerate suspecte sunt îndreptate spre al doilea sistem: tomografe care detectează legăturile chimice, pentru semnalarea sau nu a prezenţei unor explozibili. Ultima etapă, o fază de inspectare umană cu eventuala intervenţie a echipelor de deminare: pentru bagajele de cală, este vorba de succes 100% ”, a explicat Xavier Tytelman, expert în securitate aeriană.

DailyBusiness
Pensie record în România! Un român încasează peste 108.000 de lei pe lună doar din contributivitate!
Spynews
Cum comunică Ozana Barabancea cu părinții ei decedați. Ce face jurata Te cunosc de undeva de fiecare dată când merge la mormânt: „Îi bag în ședință”
Bzi.ro
Alexandru Papadopol, acuzat că și-ar fi părăsit iubita înainte de nuntă! Ce a spus actorul în apărarea sa
Fanatik.ro
Animalul pe care românii îl cresc cu drag, dar care ajunge pe mesele străinilor. Zeci de mii tone au mers la export anul trecut
Capital.ro
Călin Georgescu nu va fi lăsat să candideze! Decizia CCR pe care o așteaptă toată România
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Adevarul
Misterul bombelor atomice pierdute prin oceane. O singură astfel de armă are un randament de 3.8 megatone
wowbiz.ro
Monalisa Liuba, afacerista de 35 de ani care a murit într-un salon din Chișinău, condusă pe ultimul drum! O cunoscută interpretă de muzică populară a dat detalii despre înmormântarea tinerei. Nici acum nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat: „N-ai cum...”
Spynews
De ce să nu mai arunci coaja de la fructe și legume. Cum poate fi folosită
Spynews
O influenceriță din România a izbucnit în lacrimi după ce a fost acuzată că a slăbit cu medicamente de diabet și nu mâncând sănătos / VIDEO
Evz.ro
Vești foarte proaste despre tezaurul dacic furat. Pierdere ireparabilă
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Când intră alocațiile pe card în luna februarie 2025! Copiii își primesc sumele mai devreme
Cancan.ro
Doc și soția lui s-au despărțit după Survivor de la Pro TV. Motivul: A atentat la Bianca Patrichi
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2024
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Breaking news despre banii românilor!
substantial.ro
Președintele Africii de Sud a discutat cu Elon Musk după acuzații de rasism anti-alb
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE! RAPORT privind PREZIDENȚIALELE: MANIPULĂRI pe scară largă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Bugetul CNAS pentru 2025 acoperă doar 10 luni de medicamente compensate: sănătatea românilor în mare pericol