ANAF a anunțat că va mai scoate încă o dată la vânzare avionul lui Ovidiu Tender. Acesta a mai fost dat la licitație cu câteva luni în urmă, însă fără succes. Această licitație va avea loc în data de 20 iunie, conform anunțului făcut de ANAF, făcut prin intermediul serviciului de executări silite speciale.
Licitația aeronavei va începe la ora 14:00, chiar la sediul instituției din Capitală. Acesta se află la adesa Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, camera 202. Este vorba despre un avion de tipul McDonnel Douglas tip DC9-82 (MD82), nr fabricație 49119, nr. înmatriculare YR-OTN. De această dată, prețul de pornire pentru fosta aeronava a lui Ovidiu Tender va fi de 374.587 lei fără TVA.
Cei care doresc să o achiziționeze au șansa de a-și depune oferta până la data de 19 iunie, iar cumpărătorul este cel care va suporta toate costurile de manevră, dar și cele de depozitare și preluare a bunurilor. Cei care doresc să obțină informații suplimentare, își pot adresa întrebările la adresa de e-mail [email protected].
Acest tip de aeronavă, McDonnel Douglas 80 (MD-80) este una folosită pentru transport pasageri și a apărut în anul 1979. Există cinci modele care pot transporta între 155 și 175 de pasageri.
ANAF a mai încercat să vândă, în luna februarie, să vândă avioanele care au făcut parte din flota companiei Tender SA, însă licitația nu s-a bucurat de prea mult succes, dat fiind că au mai rămas avioane care nu s-au vândut. La momentul respectiv, șase dintre aeronave aveau un preț de plecare sub 20.000 de lei, în timp ce una dintre acestea se ridica la 500.000 de lei.
Cel mai spectaculos pentru investiții este chiar avionul care a rămas nevândut, respectiv avionul DC9-82 (MD82). Acesta are o lungime de 45 de metri și acesta ar fi valorat 40 de milioane de dolari în anul 1999, conform site-urilor de specialitate. Dacă ținem cont de acest aspect, prețul de la care pornește în acest moment poate fi considerat un adevărat chilipir. Comparativ cu licitația precedentă, prețul de pornire este cu aproximativ 100.000 de lei mai mic.
Prețul extrem de mic al acestor aeronave dă de înțeles că acestea ar avea nevoie de o serie de investiții pentru a putea zbura în siguranță, totuși pentru investitori, o astfel de piesă poate fi o oportunitate cât se poate de tentantă. Miliardarii din țara noastră sunt mari amatori de avioane, cum ar fi frații Pavăl, proprietarii Dedeman, care și-au vândut recent avionul personal Embraer Phenom 300 cu 9 milioane de dolari. Ion Țiriac, Dan Șucu (patron Rapid București și Mobexpert) sau Victor Căpitanu (CEO One United Properties) sunt, la rândul lor, deținători de avioane personale de tip charter.