Avocat: Alexandru Mazăre a plecat şi el în Madagascar, dar promite că se întoarce

Fostul senator Alexandru Mazăre a plecat în vacanţă în Madagascar, acolo unde se află şi fratele lui, Radu Mazăre, a anunţat avocatul său, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Alina Costache
08 ian. 2018, 12:26
Avocat: Alexandru Mazăre a plecat şi el în Madagascar, dar promite că se întoarce

Luni, la Instanţa supremă, era programat un nou termen într-un dosar în care fraţii Mazăre sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu construirea de locuinţe sociale în campusul „Henri Coandă” din Constanţa.

Plecat în Madagascar unde încearcă să obţină azil politic, Radu Mazăre a fost reprezentat în instanţă de un avocat, care a depus la dosar o scrisoare a fostului primar.

Alexandru Mazăre nu s-a prezentat nici el la proces, iar avocatul său a anunţat că este plecat în vacanţă în Madagascar, însă a promis că se întoarce pe data de 10 ianuarie.

Tot acum, judecătorii au constatat că un martor care trebuia să fie audiat la acest termen, Julien Starosta, fost angajat al firmei Shapir Structures, nu a fost găsit la domiciliu, existând informaţii că el a plecat din ţară şi s-a angajat în străinătate.

Surse: ÎCCJ decide pe 10 ianuarie când discută cazul lui Mazăre

Cel de-al treilea inculpat din proces, omul de afaceri Avraham Morgenstern, este dispărut de aproape 8 luni din România, el fiind prins recent în Argentina, de unde autorităţile române încearcă să-l extrădeze.

În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. De asemenea, Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită.

Acuzaţiile au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă”, lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.

„Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma să fie organizată. Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susţin procurorii.

Potrivit DNA, din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi către contul personal al primarului Mazăre şi 80.000 de euro către contul pus la dispoziţie de fratele său, Alexandru Mazăre, ambele deschise la o bancă din Israel. Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore deschise la bănci din străinătate.

În schimbul acestor sume, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu, respectiv iniţierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Avraham Morgenstern.

DailyBusiness
Ghinionul Bulgariei, norocul României. O fabrică majorează economia noastră cu o mutare strategică!
Spynews
Vlad Pascu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce a ucis doi tineri în 2 Mai. Decizia nu este definitivă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin Burescu
Fanatik.ro
Pensionare anticipată 2025. Cine poate ieși la pensie mai devreme și câți bani primește. Aceasta este metoda de calcul
Capital.ro
Călin Georgescu NU poate fi oprit. Maestrul Florin Zamfirescu a amuțit România: Câștigă cu 80%
Playtech.ro
Pomul fructifer care produce cele mai multe fructe pe an. Secretul recoltelor bogate
DailyBusiness
Schimbări majore în legea hărțuirii la locul de muncă și în școli. Măsuri radicale pentru protecția victimelor!
Adevarul
După ce a lovit un câine, un șofer cu mașina avariată nu reușește să-i găsească stăpânul. Motivul pentru care este refuzat de Poliție
wowbiz.ro
Ea este femeia de afaceri care a murit subit într-un salon de înfrumusețare! Avea 35 de ani și era proprietara unui cunoscut magazin de haine
Spynews
Rețetă de mini pancakes pentru micul dejun. Au puține calorii și se mănâncă cu zahăr pudră
Spynews
Cine sunt românii care în 2025, în locul voucherelor pentru alimente, ar putea primi pachete cu mâncare. Anunțul făcut de Marcel Boloș
Evz.ro
Apelul la care nu trebuie să răspunzi niciodată. E o mare escrocherie
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată tânăra care a fost agresată în tren, spre meciul de fotbal
kanald.ro
Bugetul pentru 2025. Care sunt ministerele care vor primi mai mulți bani și de unde se vor face concedieri masive în 2025
Cancan.ro
Menajera l-a costat mariajul, iar divorțul, casa! Unde a ajuns să locuiască fostul campion român, după ce a rămas fără vila din
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Verdict final pentru Călin Georgescu: Încalcă principiile fundamentale ale Constituției României
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
"Ne-ai lăsat singure. Nu ai vrut să îți vezi fetele crescând". Motivul care l-a împins pe Bogdan, tatăl a trei fete mici, să se sinucidă în baie
substantial.ro
Analiză posibilă la FBI pentru epurarea agenților implicați în anchetele împotriva lui Trump și a asaltului din 6 ianuarie
MediaFlux
CAZARE, transport și ASIGURARE pentru cei din DIASPORĂ. Ministerul Muncii AJUTĂ ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Au confundat aurul cu alama. Rezultatul? Un tezaur a stat „la liber” 10 ani pe holul unei școli din România