În opinia apărării, nu este logic ca o persoană care se ştie cercetată şi urmărită de anchetatori să comită în continuare infracţiuni. Avocatul a arătat că martori din dosar au spus că nu Trăşculescu i-a pus să falsifice documente, ci complici ai acestuia, cum ar fi Marian Calotă, relatează Mediafax.
În plus, a susţinut avocatul, Alin Trăşculescu este primul dintre cei şapte deputaţi cercetaţi până în prezent, care a demisionat din funcţie pentru a scăpa de imunitate şi pentru a înfrunta rigorile legii.
Acesta a mai arătat că, până în prezent, s-au derulat peste 44 de activităţi procedurale în dosarul de cercetare al clientului său şi că nu s-a dovedit că Trăşculescu ar încurca sau încerca să influenţeze în vreun fel martorii sau cursul anchetei.
Pentru aceste motive, avocatul a susţinut că nu se impune schimbarea măsurii preventive în cazul lui Alin Trăşculescu din interdicţia de a părăsi ţara cu cea a arestării preventive.
În final, Trăşculescu a arătat judecătorului că este de acord cu tot ce a spus avocatul său şi că de la începutul anchetei şi până în prezent nu a vorbit decât cu familia sa şi cu apărătorii săi.
Ttribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în acest dosar, urmând să stabilească dacă cercetarea fostului deminitar se face în continuare cu el în libertate sau în stare de arest, aşa cum a cerut Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).