Avocata Carmen Obârşanu, noi detalii din ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian: „Raportul de expertiză reține o culpă a medicului care s-a ocupat de artist”

Pe 6 noiembrie 2022 se împlineşte un an de la trecerea la cele veşnice a lui Petrică Mîţu Stoian, o moarte învăluită în mister. Peste ancheta autorităţilor s-a aşternut, însă, liniştea, iar avocata Carmen Obârşanu, care reprezintă familia artistului mehedinţean, se teme că adevărul nu va ieşi prea curând la iveală deoarece ”dosarul stă încuiat în dulapul procurorului de o lună și jumătate”.
Alina Costache
11 oct. 2022, 12:23
Avocata Carmen Obârşanu, noi detalii din ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian:

Ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian bate pasul pe loc. La aproape un an de la dispariţia regretatului artist, familia nu ştie încă de ce a murit acesta, cine este vinovat sau dacă putea fi salvat. Instituțiile statului s-au grăbit să arunce cu amenzi în clinica Nera, acolo unde artistul a venit pentru un tratament la camera hiperbară, însă o parte din ele au fost deja desființate de instanță.

Ancheta morţii lui Petrică Mîţu Stoian stagnează

Avocata Carmen Obârșanu, cea care reprezintă familia artistului în instanţă, spune că nici măcar ea nu ştie stadiul în care se află dosarul. Acesta zace în dosarul procurorului de o lună şi jumătate, perioadă în care anchetatorii au fost în vacanţă.

Am fost zilele trecute la Caraș Severin și am solicitat polițistului care se ocupa de caz să văd dosarul, însă am aflat cu surprindere că acesta a ajuns în dulapul unui procuror. Stă acolo, încuiat, cam de o lună și jumătate, sper să nu se rătăcească, așa cum s-a mai întâmplat în alte cazuri”, a explicat Carmen Obârșanu pentru FANATIK.

Din momentul deschiderii anchetei, au fost audiați mai mulți martori, apoi a fost emis un raport de expertiză medico-legală. Avocata spune, însă, că rezultatele acestui raport de la Medicină Legală nu sunt mulţumitoare.

Raportul de expertiză reține o culpă a medicului care s-a ocupat de domnul Mîțu Stoian la camera hiperbară, însă nu vorbește și despre vina clinicii, ceea ce nu e foarte în regulă. Din informațiile mele, domnul Mîțu Stoian a ajuns la clinică având un INR (analiza timpului de protrombină, n.r.) de 5,66 și a primit un tratament cu vitamina K și antihemoragice până a scăzut la 2, după care a făcut embolie pulmonară și a intrat în comă.

Noi am formulat obiecțiuni la expertiză încă din martie 2022, însă ni s-a spus că mai întâi trebuie reaudiat medicul. Iar medicul n-a mai fost reaudiat de la începutul cercetării. Ideea e că, după ce a fost emis raportul de expertiză, nu a mai fost audiat niciun suspect, deci dosarul cam stagnează. Data trecută, când am solicitat dosarul, polițistul care se ocupa de caz era în concediu, acum aflu că e în dulapul procurorului”, a mai declarat Carmen Obârșanu pentru sursa citată.

Citeste si Maria Loga dezvăluie ultima dorinţă a lui Petrică Mîţu Stoian: „Mi-a rămas întipărită în minte, dar nu i-am putut-o îndeplini decât la o săptămână după înmormântare”

Mare parte dintre amenzile primite de clinica Nera de la DSP au fost anulate în instanţă

Avocata a mai dezvăluit că, la începutul lunii octombrie, o parte dintre amenzile primite de Clinica Nera de la DSP Caraș au fost anulate în instanță, după ce reprezentanții instituției le-au contestat.

Clinica Nera a contestat cuantumul amenzilor pe care le-a primit după ancheta ministerului. Cea către DSP Caraș a scăzut de la 40.000 de lei la 10.000 de lei, iar DSP va trebui să plătească și cheltuielile de judecată de 1.800 de lei”, a precizat apărătoarea familiei interpretului.

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian a mers la Clinica Nera pentru a efectua un tratament post-COVID cu oxigen hiperbar. Medicul Bogdan Matei a efectuat evaluarea pacientului și i-a permis acestuia să realizeze o ședință scurtă, de test. A doua zi, artistul a fost transportat la spitalul din Oravița, după ce a început să acuze stări de rău și să tușească cu sânge. Ulterior, a ajuns la Spitalul de Urgență Reșița, unde a primit diagnosticul ”edem pulmonar mixt / supradozaj dicumatinic / hemoptizie / status post-COVID-19”.

Citeste si Petrică Mîţu Stoian, mesaj din lumea de dincolo. Ce i-a spus în vis surorii sale: „Acesta a fost mesajul lui”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Te ia obligatoriu la război. Legea din România spune clar: Se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a făcut ca să o bată pe Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...