Din documentele respective, publicate de România TV și stiripesurse.ro, reiese că Dan Zorrela a fost audiat prin comisie rogatorie. Acesta a declarat că ”misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI”. Avocata face o dezvăluire surprinzătoare. Adriana Manoli a declarat pentru EVZ că cei doi tineri israelieni, Ron Weiner și David Geclowicz, anchetați în dosarul spionării șefei DNA, ”au făcut o înțelegere cu procurorii DIICOT” pentru a scăpa cu pedepse mai ușoare.
Citeşte şi: Scandalul BLACK CUBE ia amploare: Documentul care aruncă în aer ancheta. Reacţia lui Klaus Iohannis
Acordul trebuie să fie înregistrat la Tribunalul București, conform procedurilor penale, și este pe masa judecătorilor acestei instanțe care, însă, nu s-a pronunțat pe acest caz. Mai mult, întrebată dacă cei doi tineri israelieni se mai află în țară, avocata ne-a spsu: „Noi, apărătorii din această cauză, avem mari semne de întrebare că aceștia mai sunt în România”.
Pe de altă parte, în această cauză, Tribunalul București a admis, în 8 august, cererea DIICOT de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Yossi Barkshtein, al treilea israelian de la firma Black Cube implicat. Yossi Barkshtein a reușit să părăsească teritoriul României imediat după ce procurorii DIICOT i-au reținut pe ceilalți doi angajați de la Black Cube – Ron Weiner si David Geclowicz. Tot în acest dosar, singurul care se mai află în arest este fostul colonel SRI, Daniel Dragomir. Tribunalul Bucureşti a decis, în 14 septembrie, arestarea preventivă a fostului angajat SRI Daniel Dragomir, în dosarul în care este acuzat că i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni să obţină informaţii despre procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorii DIICOT anunțau atunci că l-au reţinut pe Dragomir, acesta fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei. Astfel, în perioada martie-aprilie, „la solicitarea directă a inculpatului Dragomir Daniel de demarare a operaţiunii „Tornado”, din dispoziţia suspectilor Dan Zorella și Avi Yanus. Conform avocatei, fostul colonel SRI a refuzat să încheie cu procurorii DIICOT un acord de recunoaștere a vinovăției. Săptămâna viitoare, judecătorii Tribunalului București vor lua în discuție cererea formulată de Daniel Dragomir de înlocuire a măsurii arestării preventive.