Avocata lui Cioacă: „Căutarea Elodiei a fost un experiment”. Fostul poliţist vrea rejudecarea procesului

Cristian Cioacă, condamanat la închisoare pentru că a ucis-o pe Elodia, susţine că anchetatorii "au deformat realitatea şi i-au indus în eroare pe cei care au pronunţat o decizie greşită în defavoarea sa" şi cere anularea probelor, potrivit România TV. Astfel, Cioacă vrea rejudecarea procesului, dar cu el în libertate. Fostul poliţist a formulat o cerere de revizuire a dosarului, iar Tribunalul Argeş a admis să discute cererea şi i-a dat ca termen data de 3 noiembrie.
Iulian Tudor
17 oct. 2015, 20:08
Avocata lui Cioacă:

Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat 15 ani şi opt luni de închisoare pentru că a omorât-o pe Elodia Ghiescu, cere anularea probelor, vrea rejudecarea procesului şi suspendarea pedepsei pe care a primit-o în 2014.

Tot dosarul s-a judecat pe impresii. Ori măcar la revizuire avem dreptul la o judecată bazată pe abordări juridice. Am contestat modul în care criminaliştii au prezentat într-un mod deformat realitatea şi au indus în eroare pe cei care de bună credinţă au preluat concluziile şi au pronunţat o condamnare greşită împotriva clientului meu„, a declarat, l aRomânia TV, avocata lui Cioacă, Maria Vasii.

Tribunalul Argeş a admis să discute cererea de revizuire a dosarului lui Cioacă. „Tribunalul Argeş a admis să discute cererea lui Cristian Cioacă de rejudecare a procesului, iar pe data de 3 noiembrie avem primul termen. Clientul meu aşteaptă revizuirea cu foarte mare încredere. Nu dorim ca prin această revizuire să destabilizăm sistemul judiciar. Nu dorim să cauzăm vreo suferinţă celor care au întocmit aceste lucrări. În cererea de revizuire e vorba de prescrierea oricărei răspunderi penale a acestora, dar înţelegem să aducem în discuţie toate neregulile din modul în care au fost instrumentate aceste probe, pentru a clarifica în prezent cauza tocmai prin lucrări certe şi legal administrate„, a mai spus Maria Vasii.

Avocata susţine că ancheta în dosarul dispariţiei Elodiei a fost un „experiment” şi nu o anchetă corectă.

Nu s-a făcut o expertiză medico-legală realizată conform standardelor şi legilor în vigoare, ci a fost un experiment. Căutarea Elodiei a fost un experiment. Vi s-a spus că a fost căutată în 185 de state, nu e adevărat. A fost un mesaj-alertă transmis, de căutare a unei persone adulte vii, care avea dreptul la căutare să spună dacă doreşte sau nu să se trimită în ţară date despre localizarea sa. A fost transmis în octombrie 2007 şi timp de patru ani nu a mai căutat nimeni. Aşadar, nu am avut o căutare pe o persoană care era implicată într-o procedură penală„, a precizat Maria Vasii.

În cererea de revizuire, Cioacă acuză vicii de procedură în recoltarea probelor. „S-a spus că noi am reclamat că probele au fost distruse. Şi pe vechiul codul de procedură şi pe actualul cod de procedură, când ridici o probă, eşti obligat să iei două eşantioane – un eşantion să o laşi persoanei de la care ai ridicat proba. Nu a fost respectată această procedură. Probele ridicate, acele urme de pe pereţi sau din locurile în care au fost depistate acele minuscule picături de sânge, au dispărut la expertizare. Această dispariţie a lor a făcut imposibilă o reexpertizare pe material, pe probă biologică. Totul s-a făcut doar pe hârtie„, a mai spus avocata lui Cioacă.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din România supranumit litoralul de la munte. Puține persoane știu de existența lui, deși zona e plină de atracții turistice
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'