Gabi Bădălău se află de doi ani de zile în proces de divorț cu Claudia Pătrășcanu, iar pe parcursul timpului acest demers a întâmpinat mai multe dificultăți.
Ultima piedică în finalizarea divorțului dintre cei doi este faptul că avocata lui Bădălău a fost reținută într-un dosar de proxenetism, trafic de influență, cămătărie și spălarea unor monede.
Crina Stoianovici, avocata lui Gabi Bădălău, a fost reținută pentru 30 de zile în urma perchezițiilor făcute cu o zi înainte de DIICOT la locuința acesteia.
Crina Stoianovici este anchetată împreună cu alte 40 de persoane, Într-un dosar de proxenetism, cămătărie, trafic de influență și spălarea unor monede.
Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău se află în plin proces de divorț de mai bine de doi ani, iar din momentul în care au decis că nu mai este cale de împăcare, viețile lor au fost presărate numai cu certuri și scandaluri.
În comunicatul DIICOT despre dosarul în care este implicată Crina Stoianovici sunt detaliate toate acuzațiile care sunt aduse avocatei lui Gabi Bădălău.
„Grupul infracțional a acționat pe mai multe paliere, principalele fiind:
– realizarea de lucrări de construcţii (asfaltări, drumuri și poduri etc), la standarde necorespunzătoare, folosind în acest scop persoane juridice controlate de către aceștia, prin subcontractarea de lucrări de execuție de la diverse unități administrativ teritoriale prin proiecte cu finanțare prin PNDL(Programul Național de Dezvoltare Locală), câștigate direct de aceștia sau de asociați ai acestora, finanțarea acestora realizându-se cu sume de bani provenite din infracțiuni care erau reintroduse în circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obținute fiind însușite în scopuri personale, delapidând în acest demers societățile comerciale tampon folosite.
– săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situații și referiri la persoane de sex feminin aflate în diverse țări din vestul Europei care se prostituează în beneficiul direct al membrilor grupării infracționale, dar și situații în care membrii grupării înlesnesc practicarea prostitutiției pe teritoriul României, prin identificarea de persoane interesate să beneficieze de servicii sexuale plătite.
– obținerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite în diferite demersuri întreprinse în relația cu instituții publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influenței de care se bucură la nivel local liderul grupării dar și de membrii care sprijină gruparea.
– disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, prin înscrierea acestora în acte cu sprijinul unor interpuși și efectuarea unor transferuri de proprietate fictive în vederea ascunderii originii reale ale acestora precum și pentru evitarea aplicării unor măsuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infracțiuni de fals.
– deținerea și portul cu diferite ocazii, fără drept, a mai multor arme letale cu glonț de către lider, dar și de eșalonul de comandă al grupării de criminalitate organizată și persoanele de încredere, în scopul intimidării membrilor altor grupări infracționale sau altor persoane față de care aveau diverse interese.
– pregătirea săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune constând în utilizarea unor mijloace și metode de trișare la jocurile ilegale de noroc organizate în diferite orașe ale țării la care participă membrii grupării.
– asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu țigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.
– asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.
La sediul DIICOT-Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 51 de persoane.
Acțiunea este sprijinită de jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei din cadrul I.G.J.R.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată î comunicatul DIICOT, potrivit SpyNews.ro.