Avocatul Adrian Cuculis cere modificări majore în sistemul judiciar: „Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură!”

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția cu privire la un fenomen foarte trist, din ce în ce mai prezent în societatea românească. 
Filip Stan
12 oct. 2022, 18:18
Avocatul Adrian Cuculis cere modificări majore în sistemul judiciar: „Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură!

Din cauza sărăciei și a legii găunoase, unii românii au ajuns să fie dependenți de stat în spatele gratiilor, susține avocatul Adrian Cuculis.

În opinia cunoscutului jurist, din ce în ce mai mulți români cu condamnări aleg recidiveze, pentru a fi trimiși din nou la închisoare, unde se mulțumesc cu puțin: mâncare și un acoperiș deasupra capului.

 

Avocatul Adrian Cuculis, mesaj-manifest

 

E nevoie de ajustări urgente în Codul Penal, atenționează Cuculis, care crede că în România se dau prea ușor condamnări cu executare, pe modelul „bolșevic”. Astfel, practicile din sistemul judiciar sunt mai degrabă „dictatură”, decât „democrație”.

„Am văzut astăzi o știre care m-a făcut mai degrabă să mă întristez decât să mă amuz, deși știrea în sine pentru publicul larg este de amuzament. Citesc la primele ore ale dimineții ca – Deţinut eliberat scos cu forţa din Penitenciarul Găeşti, după ce a refuzat să plece din închisoare – Realitatea este că dacă știi cum arată sistemul penitenciar, iar eu am fost pentru prima dată într-un penitenciar cu mama mea când aveam 18 ani, ea, Dumnezeu să o ierte, tot avocat de profesie, iți dai seama că dacă intri acolo pentru o perioadă mai lungă, mai bine nu mai ieși, fiindcă ești la ieșire un om fără viitor.

Iți este frică să ieși să vezi lumea fiindcă lumea ta este acolo în penitenciar fiindcă ai mâncare și un pat. Este un neadaptat, un nimeni al nimănui. Mulți se întorc în stradă și comit fapte penale tocmai ca să se întoarcă înapoi în penitenciar, este un mod de viață. Prea ușor se dau condamnări în țara asta și prea bolșevic este în continuare Codul Penal. Nu există democrație în Codul Penal, ci dictatură.

Închisoarea este pentru reeducare, pe o anumită latură. În schimb, la noi, reeducarea se face prin mutilare în toate direcțiile. Deși nu am vrut să vorbesc despre asta, ieri venind de la o grefă de la o secție de poliție care are și arest, îmi spunea cel care se pregătește să fie extrădat (sau nu), că a avut o noapte groaznică dupa ce atât el cât și ceilalți arestați au urmărit șobolanii prin cameră ca să nu le mănânce mâncarea. Să vă mai spun despre viermii care se târăsc prin cameră și despre camerele semi-umede al căror frig îți intră în oase? Și ar fi multe de spus, dar nu este timp!”, a anunțat Cuculis, pe Facebook.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'