În același dosar, au fost deferite justiției alte patru persoane — Mihai Răducanu, Ironim Țentean, Mihai Alexandru Tudorică și Alexandru Cucu, potrivit Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, în perioada septembrie 2012 — aprilie 2013, în calitate de avocat, Doru Boștină a înregistrat în evidențele contabile șapte facturi fiscale privind operațiuni fictive, respectiv achiziții de servicii de la S.C. S.T. SRL, puse la dispoziție de Alexandru Cucu, în calitate de administrator al SC S.T. SRL, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale în cuantum de 1.677.048 lei, reprezentând impozit pe venit și TVA de plată.
În perioada iunie 2011 — septembrie 2013, în baza aceleiași rezoluții infracționale, Mihai Răducanu, în calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL și SC C.S. SRL, a înregistrat în evidențele contabile ale acestor societăți 33 de facturi fiscale privind operațiuni fictive, respectiv achiziții de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL și S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de către cele trei societăți, în cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit și TVA de plată.
De asemenea, Mihai Răducanu a beneficiat de sprijinul lui Mihai Tudorică și Alexandru Cucu, care i-au pus la dispoziție cele 33 de facturi fiscale privind operațiunile fictive, înregistrate în contabilitatea societăților pe care le administra.
Procurorii mai arată că, în perioada ianuarie 2012 — septembrie 2013, Ironim Țentean, în calitate de asociat și administrator în fapt al SC C.I.G. SRL, a înregistrat în evidențele contabile 16 operațiuni comerciale fictive, constând în achiziții de servicii de la SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul lui Alexandru Cucu, care i-a pus la dispoziție documente financiare fictive, prin această modalitate sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 1.329.360 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.
La rândul său, Mihai Alexandru Tudorică este acuzat că, în calitate de asociat și administrator în fapt al SC S.R.A.C. SRL, a înregistrat în evidențele contabile 13 operațiuni comerciale fictive, constând în achiziții de servicii de la SC D.S.C. SRL și SC S.T. SRL, sustrăgându-se de la plata datoriilor fiscale în cuantum de 215.550 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA de plată.
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei totale de 1.341.605 lei, în vederea recuperării prejudiciului cauzat de Ironim Țentean, suma fiind consemnată la dispoziția organelor judiciare de către partea responsabilă civilmente SC C.I.G. SRL.
În cursul anchetei, de la Doru Boștină, Mihai Răducanu și Mihai-Alexandru Tudorică a fost recuperat în cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei.
Dosarul se va judeca la Curtea de Apel București.