Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a precizat că mandatul a fost impus pentru două fapte.
„Mandatul este de 30 de zile, începând de azi, dar e făcut pentru două fapte. L-am contestat deja şi aşteptăm soluţia. Îmbucurător e că niciun judecător nu a considerat că e spălare de bani. Pe chestiunea legată de Micrsoft s-a înlocuit controlul judiciar cu arestul preventiv, iar pe denunţul lui Dinu Pescariu s-a dat arest preventiv. Cei care fac denunţuri împotriva doamnei Udrea sunt liberi ca păsărea cerului. Nu spun nume, le ştiţi. În plus, multe persoane din dosarul Microsoft nici nu sunt chestionate”, a declarat Marius Striblea.
REACŢIA lui Radu Berceanu după ce numele lui a apărut în referatul de arestare a Elenei Udrea
Înalta Curte a judecat, într-o şedinţă care a început miercuri, la ora 14.00, cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului în dosarul Microsoft, în care este acuzată de infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de spălare de bani. Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte puţin după ora 13.30 şi, în momentul în care a coborât din maşina cu care a fost adusă din arest, era încătuşată. Ea a făcut din nou semnul cu mâna la nas care a stârnit numeroase controverse după discursul din plenul Camerei Deputaţilor.
Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost reţinută, marţi, de DNA, în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40. La ieşirea din sediul DNA, Udrea a declarat că „nu se pot pune cătuşe adevărului”.
„Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului„, a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.