Avocatul Gheorghe Piperea anunţă că pandemia de coronavirus s-a sfârşit din punct de vedere legal în România.
„Arafat a fost din nou înfrânt. Grav. De data asta la Curtea de Apel București.
‘Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a Legii nr.136/2020. Admite actiunea in parte. Constata inexistenta HCNSU nr.36/21.07.2020. Respinge capatul de cerere privind publicarea in Monitorul Oficial.
Obliga paratul CNSU la plata catre reclamant a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, constand in taxa de timbru. Cu recurs, in 15 zile de la comunicare.Recursul se va depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor, prin intermediul grefei instantei, azi, 01.07.2021’.
Dosar 2516/2/2021, CapBuc.
Această hotărâre a CNSU, inexistentă dpdv juridic, emisă pentru a “certifica” pandemia în România, stă la baza tuturor ilegalelor hotărâri de guvern care prelungesc starea de alertă – inutil, complet alăturea cu scopul declarat al prevenției molimii și fix anti-constituțional. Din acest moment, pandemia NU MAI EXISTĂ dpdv legal în România”, a scris avocatul pe pagina de Facebook.
Aceasta este a două înfrângere a şefului DSU, Raed Arafat. În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Cluj a anulat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, potrivit sentinței 180/17.06.2021 din dosarul 310/33/2021, în care avocatul Adrian Samuilă Rusu a dat în judecată Guvernul României. Decizia C.A. Cluj poate fi contestată doar prin recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Până atunci, o dată cu starea de alertă se anulează toate măsurile adiționale, inclusiv purtarea măștilor, distanțarea, termometrizarea ș.a.
„Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. și pe cale de consecință, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021.
Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu același conținut.
Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenție voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020.
Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare cu privire la soluția de respingere a cererii de sesizare și în termen de 15 zile de la comunicare pentru restul dispozițiilor sentinței, recursurile urmând a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sancțiunea nulității.
Pronunțată prin punerea minutei la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, azi 17.06.2021.
Document: Hotarâre 180/2021 17.06.2021”, se arată în soluția pe scurt, publicată pe portalul instanțelor de judecată.