Avocatul lui Cîţu din procesul din SUA, cu tot atâtea probleme cu legile americanilor: Curtea Supremă a statului Iowa i-a suspendat licenţa de practică pentru că îşi hărţuia sexual clientele

Se pare că nu doar Florin Cîţu are probleme cu legile din Statele Unite. Avocatul care l-a reprezentat pe premierul României în procesul care a iscat controvers în România a avut şi el probleme cu statul american.
Alina Costache
12 aug. 2021, 14:50
Avocatul lui Cîţu din procesul din SUA, cu tot atâtea probleme cu legile americanilor: Curtea Supremă a statului Iowa i-a suspendat licenţa de practică pentru că îşi hărţuia sexual clientele

Avocatul lui Cîţu din procesul din SUA, cu tot atâtea probleme cu legile americanilor. Curtea Supremă din Iowa a decis ca în martie 2015 să-i suspende licenţa de practică a avocatului Gerald Anthony Lyman Moothart (51 de ani la acea vreme) pentru o perioadă de 30 de luni pentru că acesta îşi hărţuia sexual clientele.

Avocatul lui Cîţu din procesul din SUA, cu tot atâtea probleme cu legile americanilor

Avocatul Gerald Anthony Lyman Moothart a fost acuzat şi inculpat penal de abuz sexual asupra unei femei, s-a predat autorităţilor în martie 2011, a fost eliberat, ulterior a fost şi achitat, drept pentru care ulterior 5 dintre victimele sale au făcut plângeri la poliţie şi mai apoi şi către Consiliul de disciplină al Procuraturii Curţii Supreme din Iowa care s-a ocupat de caz în 2013 şi 2014, derulând şi audieri ample în caz.

„Consiliul de disciplină al Procuraturii Curţii Supreme din Iowa l-a acuzat pe Gerald A. L. Moothart de mai multe încălcări ale regulilor disciplinare în legătură cu interacţiunile şi relaţiile cu cinci femei între 2006 şi 2011. Acestea includ acuzaţii de hărţuire sexuală în timpul practicii cu fiecare dintre cele 5 femei, relaţiile sexuale cu o clientă a 2 dintre femei şi o acuzaţie de conflict de interese care apare ca urmare a relaţiei sale cu o singură femeie”, se arată în documentele Curţii Supreme din Iowa.

După ce i-au analizat cazul, autorităţile judiciare americane au decis ca avocatului Gerald Anthony Lyman Moothart să i se suspende licenţa de practică „pe o perioadă de timp nedeterminată, fără nicio posibilitate de reintegrare timp de 30 de luni”.

În plus, instanţa a hotărât că avocatului Gerald Moothart trebuie să furnizeze o evaluare de la un profesionist autorizat în probleme de sănătate care să includă şi dovada participării sale la un program de consiliere specific cazurilor de hărţuire sexuală, profesionist care trebuie să-i verifice acestuia şi posibilitatea de a practica sau nu avocatura.

Cu câţiva ani înainte de aceste probleme, avocatul Gerald Anthony Lyman Moothart l-a reprezentat şi pe Florin Cîţu în cazul său din instanţa americană. De altfel, avocatul Gerald Anthony Lyman Moothart a reprezentat clienţi în sute de cazuri în faţa instanţelor din statul Iowa.

Citeşte şi: Florin Cîţu recunoaşte că a condus sub influenţa alcoolului, în Statele Unite şi a fost închis două zile: Am făcut o greşeală acum 20 de ani! E interesant că a apărut acum, în compeţia din PNL

Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Denisei, una din fetele ucise în Constanța. Tânăra a fost condusă pe ultimul drum | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Singura zodie care își poate schimba destinul de pe 15 septembrie. Oportunități uriașe, regăsiri, dar și o serie de surprize pentru alți nativi
Capital.ro
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Playtech.ro
Imagini BOMBĂ cu Simona Halep. S-a afișat public cu noul iubit? Nu se mai ascunde
DailyBusiness
Aceste pensii vor scădea! Cine sunt pensionarii care trebuie să dea banii înapoi
Adevarul
Înălțarea Sfintei Cruci, sărbătorită pe 14 septembrie. Ce nu trebuie să faci în această zi
Spynews
Ce să nu faci de Înălțarea Sfintei Cruci. Sărbătoare importantă pentru creștini pe 14 septembrie
Spynews
Ce a apărut pe cer, în Eforie Nord! Fenomenul care pe mulți i-a speriat: "Ne privește Dumnezeu" / FOTO
Evz.ro
Gigi Mulțescu și Cornel Dinu, pe patul de suferință. Unul e internat la Elias, altul la Floreasca
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Cristina ICH i-a spart casa celei mai bune prietene: I-a furat soțul milionar! Ce a făcut nevasta înșelată 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
A nins în Europa! Imagini cu zonele acoperite de zăpadă! Când ajunge ciclonul Boris în România
Capital.ro
Cutremur în televiziunea din România. E demisia anului: Urmează o perioadă cu emoţii!
StirileBZI
Poți avea un salariu de 5.000 de lei pe lună, chiar și fără studii superioare! Unde poți găsi aceste locuri de muncă
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Justin Timberlake, condamnat la muncă în folosul comunității pentru conducere în stare de ebrietate
MediaFlux
CASA de PENSII, ANUNȚ pentru PENSIONARI privind PROBLEMELE cu RECALCULAREA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...