Patronii clubului Colectiv au depus o cerere pentru a fi eliberați. MagistraţiiTribunalului Bucureşti judecă, marţi, contestaţiile lor, împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 4, din 3 noiembrie, prin care au fost arestaţi preventiv pentru ucidere din culpă.
Avocatul lui Costin Mincu a declarat la ieşirea din Tribunalul Bucureşti că în dosar au apărut elemente noi.
„Situaţia de fapt este alta decât cea avută în vedere în urmă cu o săptămână, cel puţin din punct de vedere al anchetei. Au apărut multe elemente noi care tind să conducă la aflarea adevărului.
Clientul meu a spus că îşi asumă orice responsabilitate. Ca orice om din această țară, este extrem de afectat de această tragedie. Este un om care şi-a pierdut foarte mulți prieteni în această tragedie și este îndurerat. Dacă ar avea cum să dea timpul înapoi, ar face-o”, a declarat avocatul.
De asemenea, avocatul a mai spus că deocamdată nu se poate vorbi de vinovăție.
„În dosarul legat de inspectorii ISU, clientul meu are calitate de martor. Nu știu dacă lumea este revoltată împotriva lor. În opinia mea, ne aflăm într-un moment zero în care se trage linie în politică, în societate. Ne aflăm într-un moment istoric. În legătură cu arestarea clientului meu, nu se poate vorbi de vinovație în acest stadiu al anchetei, clientul meu dorind să se renunțe la arestul preventiv”, a mai spus Vlad Hosu.
Cei trei administratori și acționari ai clubului – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu – au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Potrivit unor surse judiciare, cei trei acţionari ai clubului sunt în stare de şoc şi au plâns la audieri, fiind foarte afectaţi de cele întâmplate. De asemenea, ei nu s-au opus verificărilor şi nu au ascuns probe.
Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi de omor din cuplă.
Ministerul Sănătății a anunţat că în acest moment 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv sunt internate în unitățile medicale bucureștene. 24 dintre acestea sunt în stare critică și gravă.
La Spitalul de Arși sunt internați 15 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 15, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” – 6 răniți, la Spitalul „Sf. Ioan” – 5, la Spitalul Elias – 7, la Spitalul Militar Central – 7 pacienți, la Spitalul „Sf. Pantelimon” – 2, la Spitalul de Urgență – 6 răniți, la Spitalul Universitar- 8, la Spitalul „Dimitrie Gerota”-3, iar la Spitalul „Agrippa Ionescu” – 2.
Potrivit Ministerului Sănătății, 34 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate: în Austria — 2 persoane în stare stabilă, în Belgia — 8 persoane în stare stabilă, în Olanda — 8 persoane, din care două au murit, iar 6 sunt în stare stabilă, în Germania — 2 persoane care au plecat pe cont propriu și sunt în curs de stabilire a locațiilor în care se află, în Marea Britanie — 9 persoane, din care una a murit, iar 8 sunt în proces de evaluare medicală, în Norvegia — o persoană stabilă, în Israel — 3 persoane, din care una a murit, o persoană în stare stabilă și o alta în stare instabilă, în Elveția — un pacient decedat înainte de a se finaliza transferul.