Maria Vasii susţine că magistratul a fost adus la Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru a investiga cauza în care Ilie Dragne este cercetat.
„În timp ce era audiat a fost întreruptă audierea pentru o confruntare directă cu un alt inculpat, deşi nu s-a urmat procedura de la confruntare, ci a fost doar o formă de a-i pune faţă-n faţă, doar ca o presiune psihologică pentru declaraţii. Apoi modul în care domnul procuror a fost ridicat, de la gradul de procuror de judecătorie, prin delegare împotriva regulilor prevăzute de lege, direct ca procuror de Înalta Curte. Pentru că dânsul primeşte un salariu foarte mare numai pentru această delegare, noi spunem că este în măsură să ne îngrijoreze, pentru că este ca un beneficiu care poate să-i înfrângă obiectivitatea. Dumnealui este delegat la parchetul Înaltei Curţi pentru a instrumenta acest dosar. Am fi vrut un procuror care să lucreze în mod obişnuit aici”, a spus Maria Vasii, potrivit Mediafax.
Avocatul susţine că au existat mai multe abateri de la procedură în modul în care procurorul de caz a instrumentat dosarul până în prezent. Plângerea a fost depusă la conducerea secţiei din care face parte magistratul.
„Am constatat mai multe încălcări de procedură în dosar, între care faptul că această cauză cădea în competenţa Parchetului de pe lângă Tribunal şi este instrumentată de Parchetul Înaltei Curţi. Noi am primit, până la mişcarea acţiunii penale împotriva lui Ilie Dragne, 150 de volume de urmărire penală care s-au făcut fără ca clientul meu să fie acuzat şi, desigur, fără să aibă nicio legătură. Din cele 150 de de volume poate 100 de pagini – cel mult – îl privesc pe clientul meu (…) În timpul percheziţiilor, deşi procedura uzuală din timpul percheziţiilor spune clar preluarea unor documente, cei care au efectuat percheziţiile au trecut peste mandatul dumnealor şi au trecut la audierea persoanelor pe care le-au găsit la acele sedii, inclusiv la sediul fermei şi au procedat la audiere, deşi procedura nu permite acest lucru. Audierea acestor persoane trebuie făcute în regulile procedură, să-i chemi, să le citeşti drepturile, să-i atenţionezi asupra consecinţelor măsurii, să-i pui să depună jurământ”, a declarat pentru MEDIAFAX Maria Vasii, apărătorul lui Ilie Dragne.
Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, a fost reţinut pentru 24 de ore în data de 10 august, iar începând cu 11 august, acesta se află sub control judiciar până în luna octombrie a acestui an. Acuzaţiile la adresa sa vizează complicitate la evaziune fiscală, bugetul de stat fiind prejudiciat, potrivit procurorilor, cu suma totală de peste 9 milioane de euro.
Cel puţin alte opt persoane sunt vizate în acest dosare, însă, până în prezent, procurorii nu au făcut publică identitatea celor anchetaţi.