Avocatul lui Ion Stan, către jurnalişti: Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient! VIDEO

Deputatul Ion Stan a venit, joi, la Comisia juridică a Camerei, întrunită pentru a elabora raportul privind cererea de încuviinţare a arestării sale preventive. Stan a venit însoţit de avocatul său, Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, care le-a spus jurnaliştilor: "Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!".
Romania TV
29 nov. 2012, 11:37
Avocatul lui Ion Stan, către jurnalişti: Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient! VIDEO

Ion Stan a venit, joi, la şedinţa Comisiei juridice, el evitând să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Avocatul său, Doru Viorel Ursu, s-a adresat în schimb jurnaliştilor spunând: „Vreţi sânge? O să aveţi sânge suficient!”.

Stan şi Ursu au intrat în sala de şedinţe a Comisiei, unde presa nu are acces, lucrările şi deliberarera făcându-se cu uşile închise.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a precizat că, în cazul Ion Stan comisia va aplica procedura standard, urmând să elaboreze raportul asupra cererii de încuviinţarea a arestării preventive, în baza referatului trimis de Ministerul Justiţiei.

„De la Ministerul Justiţiei avem doar referatul de începere a urmării penale, acesta este materialul pe care lucrăm, aşa am făcut şi în cazul Trăşculescu. Nu văd de ce azi avem nevoie şi de dosar”, a spus Buda, el arătând că nu are la cunoştinţă despre existenţa unei cereri din partea lui Stan de a-şi vedea dosarul.

Buda a mai precizat că există posibilitatea ca parlamentarii aflaţi în situaţia lui Trăşculescu sau a lui Stan să vină la Comisia juridică însoţiţi de avocaţi pentru a-şi spune punctul de vedere, el arătând că votul îl dau parlamentarii, iar acesta nu e influenţat de prezenţa avocatului în sală.

„Aplicăm procedura standard în cazul Stan. Grupul PDL va vota pentru ridicarea imunităţii, spre că PSD şi PNL vor face acelaşi lucru. S-ar putea să avem şi în cazul Stan surpriza de a-şi da demisia în plen, ca Trăşculescu, să sperăm să fie aceeaşi chestiune şi în această situaţie”, a mai spus Buda.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind că aceasta are termen până pe 1 decembrie să elaboreze raportul.

Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor se va reuni pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte cererea procurorilor de arestare a deputatului Ion Stan. La comisie va fi prezent şi Ion Stan, acesta a văzut referatul trimis la Parlament de către procurori şi îşi pregăteşte o apărare.

Deputatul Ion Stan a spus că nu va demisiona din Parlament şi aşteaptă ca decizia să fie luată de colegii lui din comisia juridică şi mai apoi din plen. Comisia jurdică trebuie să decidă pe baza referatului trimis de procurori în care se arată, din stenogranme şi înregistrări telefonice, că Ion Stan şi omul de afaceri din Dâmboviţa, Sorin Dima, aveau o înţelegere.

Ion Stan a primit bani pentru campania electroală din 2009 şi urma să primească şi acum. În schimb, deputatul trebuia să faciliteze contracte pentru omul de afaceri cu Consiliul Judeţşean Dâmboviţa. Din înregistrări reise că până acum firmele controlate de Sorin Dima ar fi încheiat deja nişte contracte cu CJ Dâmboviţa, construirea unei grădiniţe sau a unei săli de sport.

Urma să primească un contract şi pentru construcţia de drumuri. Rămâne de văzut cum vor interpreta colegii deputaţi probele, mai ales că în urmă cu 2 săptămâni, a dat aviz pozitiv cererii procuroilor în cazul altui deputat, Alin Trăşculescu.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!