„În acest sens, au fost efectuate vizite la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, căsuţe de tip familial şi Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Au avut loc discuţii cu directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, cu preşedintele Comisiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu manageri de caz şi psiholog, cu şeful Complexului de Servicii Specializate de tip rezidenţial şi cu asistenta maternală.
La vizită au participat reprezentanţi ai instituţiei Avocatul Poporului-Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, reprezentantul Organizaţiei Neguvernamentale „Organizaţia Apărării Drepturilor Omului”-Filiala Dolj, medici desemnaţi de Colegiul Medicilor din România, asistent social desemnat de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România şi psiholog desemnat de Colegiul Psihologilor din România.
În privinţa aspectelor constatate urmează a fi întocmit un Raport de vizită care va fi publicat pe site-ul oficial al instituţiei Avocatul Poporului-secţiunea MNP”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.
În noaptea de 5 spre 6 decembrie, un tânăr de 19 ani aflat într-un centru de tip familial din Craiova s-a sinucis, aruncându-se de pe un bloc în construcție din oraș, iar cu câteva zile înainte o fată de 13 ani, tot dintr-un centru de tip familial din Craiova, s-a spânzurat de o țeavă de gaze din imobilul în care locuia. Adolescenta a lăsat un bilet de adio cu mesajul „Mami, te iubesc!”, referindu-se la asistentul maternal care o îngrijise până la vârsta de 11 ani și de la care, în urmă cu trei ani, a trebuit să plece, după ce femeii i-a fost retras atestatul profesional. Atunci, fata a fost mutată în centrul de tip familial.
Înainte de a se sinucide, tânărul a postat pe Facebook un mesaj de adio: „Suferința din sufletul meu nu o poate calma nimeni. Așa că prețuiți viața pentru că e una singura. Vă pup. Adio”, a scris băiatul.