Ministerul Educației pune la dispoziția părinților, începând de vineri, chestionarul pentru vaccinarea elevilor minori din instituțiile de învățământ din România.
Prin intermediul chestionarului, părinții îți pot exprima intenția cu privire la vaccinarea copiilor, însă documentul nu este obligatoriu.
„Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării”, a transmis Ministerul Educației.
Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în
conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației,
va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către
părinți/tutori legali.
În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai
cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului, precizează Ministerul Educaţiei.
„Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.
Chestionar intentie de vaccinare eleviPuţin peste 200.000 de elevi s-au vaccinat până acum, iar cei mai mulţi au între 18 şi 19 ani. Directorii şcolilor aşteaptă baza legală prin care pot solicita echipe mobile de vaccinare.
Aproape 17.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, iar aproape 14.000 dintre aceștia au primit prima doză, a transmis miercuri CNCAV. De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.410.915 de persoane, din care 5.286.623 cu schema completă. Astfel, în ultimele 24 de ore, din cele 16.862 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 13.748 au primit prima doză, iar 3.114 pe cea de-a doua.
CNCAV precizează că 72 reacții adverse sunt în curs de investigare. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a decis ca doza a treia de vaccin să fie administrată, începând din 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua.