Deşi majoritatea elefanţilor suferă de diferite boli, angajaţii de la rezervaţie îi iubesc pe fiecare în parte. „Fiecare dintre ei are câte o problemă. De exemplu unul are o problemă cu un ochi şi altul tot la un ochi, iar unul are o problemă la inimă. Unii dintre ei au fost atacaţi de elefanţi sălbatici în pădure, aşa că au infecţii”, a declarat Tin Maw, directoarea rezervaţiei.
Cu mai mult de un deceniu experienţă în turism, Maw (se citeşte Mo) şi soţul ei au înfiinţat rezervaţia pentru a salva elefanţii şi a promova turismul responsabil. Ei vor ca vizitatorii să vadă elefanţii ca animale sălbatice, nu de circ. Totuşi, pentru a se asigura că nu există incidente, ei au adus antrenori pentru a îmblânzi elefanţii.
„Pot spune că a îngriji elefanţii este la fel cu a avea grijă de copiii mei. Îmi dau seama când copiii mei nu se simt bine şi se însănătoşesc atunci când iau medicamente, însă la elefanţi este diferit. Trebuie să avem grijă de ei în fiecare zi. Sunt îngrijorat dacă nu se simt bine, la fel ca şi în cazul copiilor mei”, a spus U Phoe, antrenor
Iniţial, proprietarii nu au vrut să le permită turiştilor să călărească elefanţii. Cum aveau, însă, nevoie de mai mulţi bani pentru mâncare şi medicamente, au adus şi exemplare sănătoase, special pentru asta.
Îngrijirea animalelor costă între 30 de mii şi 50 de mii de dolari pe an, o sumă exorbitantă pentru o ţară ca Myanmarul. Azilul de bătrâni pentru elefanţi atrage numeroşi turişti, în special străini, în condiţiile în care această industrie este abia la început în Myanmar.