Azil pentru vârstnici care funcţiona ilegal, sub paravanul unei pensiuni. 21 de azile „ale groazei” au fost închise, 27 suspendate!

Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor a ajuns la 2, iar alte 27 de astfel de centre au activitatea suspendată. În cadrul controalelor au fost date 76 de amenzi, în valoare totală de 956.000 de lei.
Mircea Filipescu
13 iul. 2023, 23:44
Azil pentru vârstnici care funcţiona ilegal, sub paravanul unei pensiuni. 21 de azile

Un azil în care erau internate persoane vârstnice şi care funcţiona ilegal, în documente spaţiul de cazare fiind prezentat drept pensiune, a fost descoperit la Pietroşani, în judeţul Teleorman. Cazul a fost preluat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, care au anunţat şi celelalte instituţii care au atribuţii în astfel de situaţii. Cei 17 bătrâni internaţi acolo au fost preluaţi de autorităţi şi duşi la unităţi medicale.
”La  data de 13 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Teleorman, Poliţiei oraşului Zimnicea şi Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Zimnicea au descins la un imobil situat în comuna Pietroşani, judeţul Teleorman. În urma verificărilor, în imobilul respectiv, au fost găsite  17 persoane în vârstă şi cu handicap, care funcţiona sub forma unei pensiuni”, transmite, joi seară, Poliţia judeţeană Teleorman.

Verificările făcute de anchetatori au arătat că imobilul în care erau cazaţi vârstnicii aparţine unei femei, de 47 de ani, din localitatea Pietroşani şi, conform documentelor, este sediul unei societăţi comerciale, care a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut şi are ca obiect servicii de cazare.

Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unităţi medicale, fiind contactate şi rudele acestora. Firma respectivă a fost amendată cu 12.000 de lei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi evaziune fiscală şi, în plus, au sesizat şi celelalte instituţii cu atribuţii de control, pentru a face verificări fiecare, conform competenţei.

Numărul centrelor sociale închise în urma controalelor făcute de autorităţi la nivel naţional după ce au fost făcute publice informaţiile privind tratamente inumane la care erau supuşi bătrânii în unele azile a ajuns la 21. Alte 27 de astfel de centre au activitatea suspendată, până la remedierea deficienţelor constatate. Au fost date 76 de amenzi în valoare de 956.000 de lei.

VIDEO Protest în Piaţa Victoriei după scandalul „azilelor groazei”. Românii afişează pancarte cu sloganul #ToţiŞtiau şi îi cer lui Ciolacu demiterea Gabrielei Firea
Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi comunicate joi seară, în cadrul acţiunilor de control declanşate la centrele pentru vârstnici, cele pentru persoane cu dizabilităţi şi cele pentru copii, au fost verificate 2.088 de astfel de centre.

Dintre acestea, au fost închise 21, din care 7 în Bucureşti (Elite Senior SRL- nelicentiat; Cămin de bătrâni Senior Center SRL; Asociaţia Duta – Nelicentiat; Modul Pavilionar de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică ”Alexandra” Sector 1/ Cămin de bătrâni Amurg Liniştit/ Teomar Sante SRL), 2 în Constanţa (Căminul de bătrâni Sf. Constantin şi Elena SRL din Eforie Nord, str Cameliei nr. 20 / Căminul de bătrâni Sf. Constantin şi Elena SRL din Eforie Nord str Călugăreni nr. 45), 2 în Dolj (Căminul pentru persoane vârstnice Craiova/ Căminul de seniori Sf. Mina), 1 în Giurgiu (Centrul pentru viaţa independentă pentru persoane cu dizabilităţi), 1 în Hunedoara (Centrul rezidenţial pentru pesoane vârstnice Recunoştinţa-Asociaţia Pridvorul), 2 în Maramureş (Asociatia Anahelp/ SC Eliam Vavbraha SRL), 1 în Mureş (Asociatia Re-Min – Centru de Îngrijire şi Asistenţă „Căsuţa lu Min”), 1 în Neamţ (CPV Pângăraţi), 1 în Satu Mare (Serviciul Cămin pentru persoane vârstnice Argint), 2 în Teleorman (Căminul de Bătrâni Galateni/ Magnolia Aşezământ SRL), 1 în Tulcea (Asociaţia Casa Dobrogeană Tulcea).

Citeşte şi: STENOGRAMELE DIICOT care arată cum era ajutat Godei de funcţionarii AJPIS: „Ca să fim azi, că mâine e grav, trebuie modificată adresa în contract. Şi, doi, contractul cu tăntica astălaltă”

Totodată, a fost suspendată activitatea a 27 de centre sociale. Este vorba despre un centru din Arad (Centru de vârstnici Casa Bunicii Noştri), 13 din Bucureşti (Casa de tip familial Floare de Colţ DGASPC S4; Apartament de tip familial Floare de Colţ DGASPC S3; 3 unităţi rezidenţiale de tip familial DGASPC S2; CIA Floarea Speranţei Sector 3; CABR Milcov DGASPC S1; Locuinţa maxim protejată Stolnicu Vasile DGASPC S2; Cămin privat pentru bătrâni Sfânta Cuvioasa Parascheva; Cămin pentru persoane vârstnice Sfânta Mina – privat, nelicenţiat/ Cămin pentru persoane vârstnice Nicolae Cajal / Centrul de ingrijire si asistenta Casa Max sector 3/ Geronto Life Med Nr.10), 7 în Giurgiu, 2 în Ilfov (CPV Sf. Gheorghe şi Sf. Dumitru/CPV Trai Bun), 3 în Timiş (Fundaţia Sf. Francisc / Casa de tip familial Sf. Arhanghel Mihai / Căminul pentru persoane vârstnice Senior House Royal), 1 în Vâlcea (Centru rezidenţial pentru persoane vârstnice).

În cadrul controalelor au fost date 76 de amenzi, în valoare totală de 956.000 de lei.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!